A Székesfehérvári Vörösmarty Színház jótékonysági előadással és civilek által gyűjtött adományok szállításával igyekszik segíteni az ukrajnai háború miatt bajbajutottakon. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán nagy sikerű musical darabja, A Padlás április 9-én és 10-én lesz látható a teátrum színpadán, aminek teljes jegybevételét a város adományszámlájára utalják.

Az előadásokra támogatói jegy vásárolható 3000 és 5000 forintos áron, így a nézők nem csak Rádi és Süni történetét, valamint  a fülbemászó dallamokat élvezhetik, hanem közben jó ügyet is szolgálnak. “Aggodalommal és félelemmel olvassuk és hallgatjuk a híreket, latolgatjuk a jövő esélyeit, rettegünk a háború borzalmaitól. Szánalommal és megértéssel fordulunk azok felé, akiket a háború otthonaik elhagyására kényszerített. Ebben a helyzetben számunkra most az a legfontosabb kérdés, mi az, amiben mi segíteni tudnunk nekik a magunk eszközeivel” – mondta dr. Szikora János, majd hozzátette, hogy ez az összeg még gyarapodni fog, hiszen az előadásban szereplő színészek felajánlották mind a két nap fellépti díját a rászorulóknak.

Az adományok szállításában is részt vesz a színház, hiszen az első teherautók múlt héten már meg is érkeztek Panyolára és Fülpösdarócára. A Segítsünk a bajbajutottakon Fehérvár és környéke facebook csoport civil tagjai által gyűjtött adományokat szállították a két határmenti településre. Az autót az elkövetkezendő időkben díjmentesen haszbálhatják azok a civil szervezetek, amelyeknek szüksége van segítségre a felajánlások szállításában.

Kiemelt kép: Jelenet a Vörösmarty Színház A Padlás című előadásából (Fotó: Vörösmarty Színház)