2020. február 1-21. között lehet licitálni közkedvelt magyar sztárok plüss játékaira. Minden adomány a koraszülöttek fejlődését segíti: a Plüss Kommandó célja, hogy PIC készülékeket, pocakfészkeket és plüss ölelő kezeket ajándékozzon 20 kórház koraszülött osztályának.

Magyarországon minden tizedik baba koraszülöttként jön a világra (évente 9000-en), és négyből csak háromnak van esélye az életre. Az, hogy valaki koraszülött, nem csak azt jelenti, hogy korábban érkezett meg a vártnál. A várandósság mind a kilenc hónapja szükséges ahhoz, hogy egy gyermek teljesen készen álljon az életre. A koraszülöttek nem csak súlyukban kisebbek egy időre született babánál, de számos fizikai és idegrendszeri nehézséggel is küzdenek, gyakran pedig túlságosan fejletlenek az életben maradáshoz.

A koraszülöttek megsegítésére irányuló kampányhoz többek között olyan művészek is csatlakoztak, mint Dér Heni, Fésűs Nelly, Fenyő Miklós, Tóth Vera, Havasi Balázs vagy Igó Éva. Az ismert emberek által licitre bocsátott plüss játékokra a Plüss Kommandó Facebook oldalán, a képek alatt lehet licitálni. A jótékonysági aukción megvásárolt plüssöket minden esetben a felajánló személyesen adja át, többnyire egy közös reggeli keretén belül. További adományozási lehetőségek a Plüss Kommandó oldalán találhatók.

Kiemelt kép: Igó Éva és Ruanda gorillája (fotó: Plüss Kommandó)