A Void néven alkotó street art művész kiállításának megnyitójával veszi kezdetét június 20-án az az eseménysorozat, amelynek végén az Országút Magazin a Művészetek Völgyével közösen átadja a jótékonysági árverésükre befolyt összeget egy olyan intézménynek, amellyel mindenki kapcsolatba kerülhet, aki megfordul a Balaton körül.

Az Országút kulturális, közéleti, tudományos magazin idén első alkalommal vesz részt a Művészetek Völgye Fesztiválon, és rögtön egy nagyszabású tervvel keresték meg a Fesztivál szervezőit: összefogásukból egy különleges performansz születik július 23-án, Kapolcs Fő terén. A magyar streetart egyik legismertebb művésze, Void a 31. Művészetek Völgye Fesztivál keretében a közönség előtt készíti el A város arca című monumentális alkotását a rá jellemző forma- és színvilággal. A 3×2 méteres, kétszárnyú tölgyfa kapu egyik oldalára street art, a másik oldalára graffiti alkotást fest. Amíg a festmény készül, Zsigó Bianka művészettörténész beszélget a képzőművész Petykával a streetart hátteréről, a művészi motivációról, a műfajt övező titokzatosságról, az előítéletekről, az elfogadásról és a támogatottságról.

Void egyik alkotása (Fotó: Void Gergely Facebook oldal)

Az elkészült alkotás a Fő téren lesz kiállítva a Fesztivál végéig. De, ami ennél is fontosabb: Void felajánlásával az Országút Magazin és a Művészetek Völgye Fesztivál jótékonysági árverésre bocsátja az alkotást a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrum javára, ahol az összegből a kiságyakat szeretnék megújítani.

Az esemény bejelentésére június 20-án, hétfőn, 17 órakor kerül sor az óbudai Országút Galériában (Miklós tér 1.), ahol Szabó Simon színész nyitja meg Void kiállítását, amely augusztus 18-ig tekinthető meg. Az elkészült alkotásra licitálni július 23-tól a fesztivál végéig, vagyis július 31-ig lehet majd az axioart.com online aukciós portálon. Lékai-Kiss Ramóna is a jótékonysági árverés mellé állt, hogy veszprémi lányként és édesanyaként a veszprémi kórház gyermekrészlegét segítse a licitálás népszerűsítésével.

Kiemelt kép: Void egyik alkotása (Fotó: Void Gergely Facebook oldal)