A Magyar Telekom a jogelődei által épített, különleges örökségét teszi elérhetővé, amikor képzőművészeti gyűjteményének kapuit tágra nyitva jótékonysági árverést szervez, melynek bevételét a Ludwig Múzeum közönségélményének digitális fejlesztésére ajánlja fel. A nyilvános és szenzációs ritkaságokat kínáló jótékonysági árverést december 1-jén 18 órai kezdettel rendezik meg a Ludwig Múzeumban, melyet Winkler Nóra vezet.

A Magyar Telekom jogelődei a kilencvenes évek óta építették kortárs képzőművészeti gyűjteményüket. A vállalat kollégái nemcsak az irodaházak falain találkozhattak a képekkel, hanem kiállítások alkalmával is, melyeknek gyakran adott otthont a Krisztina körúti korábbi székház, valamint más rangos kulturális intézmények. Az eseményekről több jelentős cikk, interjú, könyv, album is született, köztük a JövőKép és a TérErő. Az új székházba költözéssel, valamint az agilis munkamódszer bevezetésével a vállalat kultúrája és prioritásai megváltoztak, a Magyar Telekom most a digitalizációra és az ahhoz kapcsolódó kulturális-oktatási projektekre összpontosít, melyekben a művészet fontos, de csak közvetett szerepet játszik. Ezért született meg az a döntés, hogy a gyűjtemény döntő részét egy zártkörű munkatársi, valamint egy mindenki számára nyilvános aukció során, jótékonysági céllal elárverezi a vállalat.

A kultúratámogatás terén a jövőben hosszú távú vízióinkhoz szorosabban kapcsolódó témákat kívánunk felkarolni, ezért a december 1-jei nyilvános árverés bevételeit a kortárs képzőművészet rangos hazai szereplője, a Ludwig Múzeum közönségélményének digitális fejlesztésére ajánljuk fel” – mondta el a támogatási célok kapcsán Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. A jótékonysági árverésre kerülő képeket december 1-jén 10 órától lehet előzetesen megtekinteni a Ludwig Múzeum 1. emeleti kiállítóterében, licitálni pedig ugyanezen a napon 18 órai kezdettel, előzetes regisztrációt követően, személyesen lesz lehetőség.

Kiemelt kép: Aukció a Ludwig Múzeumban (Forrás: Ludwig Múzeum)