Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akcióval, szórakoztató és pihentető karácsonyi tartalmakkal készül az ünnepekre a Müpa.

A Müpa az idei adventi időszakban számos szívhez szóló, kikapcsolódást segítő és hasznos meglepetéssel készül, ezzel is segítve ráhangolódást a közelgő ünnepekre. Az intézmény az együtt töltött pillanatokat bearanyozó és a hosszú téli estéket értékes tartalommal megtöltő weboldalt hozott létre, hogy mások mellett fenntartható ajándék- és dekorációs ötletekkel (a „Csináld magad!” és a „DIY dekorációs ötletek” menüpontokat választva saját gyártású ajándékokhoz és újrahasznosított papírdíszek elkészítéséhez találhatnak kreatív útmutatókat), Müpa-sztárok kedvenc receptjeivel (mindenki az asztalra varázsolhatja Grecsó Krisztián, Fischer Ádám vagy épp Boldoczki Gábor trombitaművész, Varga Judit zeneszerző egy-egy kipróbált fogását), mindenki számára elérhető koncertfelvételekkel, podcastepizódokkal és dalválogatásokkal kedveskedjen nézőinek, a felnövekvő generációkra gondolva pedig hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít. 

A Müpa jótékonysági akciója keretében megkímélt állapotú, kisebb, kézben szállítható méretű hangszereket és feleslegessé vált eredeti kottákat várnak adományozásra, hogy azok később a jövő kis muzsikusainak fejlődését szolgálhassák. Akik csatlakozni szeretnének ehhez a karácsonyi küldetéshez, a felajánlott kottákat és hangszereket a Müpában adhatják le. A jótékonysági akció keretében összegyűjtött hangszerek állapotának felmérése után a Müpa munkatársai megtisztítják azokat, illetve elvégzik rajtuk a szükséges javításokat, majd 2023 folyamán a Partneriskola-programban részt vevő, rászoruló intézményeknek adják át, hogy a zene öröme mindenkihez elérhessen.

A zökkenőmentes, békés, tartalmas ünnepléshez az érdeklődők a Müpa karácsonyi oldalon találják a tippeket.

Kiemelt kép: Müpa jótékonysági akció (Fotó: Müpa)