A jelenlegi járványhelyzetben sem áll meg a budapesti teátrumban az élet. A Gózon Gyula Kamaraszínház december 5-én 19 órakor élő stream közvetítésben mutatja be a világhírű kortárs norvég szerző, Jon Fosse Egy nyári nap című lírai történetét Kozma András rendezésében.

Ez a történet egy belső utazás, a férfi örök elvágyódásának és a nő szeretet utáni sóvárgásának csendekkel átszőtt drámája, ahol a múló idő is csupán illúzió, és a saját életünkkel való szembesülésre késztet. Képesek vagyunk-e elengedni valakit, aki fontos volt az életünkben, vagy a szeretet el nem múló kötődését választjuk? Az előadás nem ad választ e kérdésekre, de bepillantást enged az emberi lélek örök dilemmáiba.

Az Egy nyári nap először hangzik el magyar nyelven, magyar színészek tolmácsolásában. A rendhagyó premierhez rendhagyó szereposztás társul: Kozma András, a darab rendezője egyben Asle, a darab férfi főszereplőjeként is színpadra lép. Az idős nőt, valamint fiatalkori önmagát Fehér Ildikó és Haik Viktória párosa alakítja, Andai Kati és Takács-Kiss Zsuzsanna pedig a barátnő szerepében látható, két különböző életkorban. Illés Dániel játssza a fiatal férjet. A fordító Domsa Zsófia, a díszlet- és jelmeztervező Ondraschek Péter, a rendező munkatársa Kabódi Szilvia, a producer pedig Szabó Ágnes.

Bővebb információk, illetve a további közvetítések időpontjai a Gózon Gyula Kamaraszínház online felületein találhatók.

Kiemelt kép: Kozma András, az Egy nyári nap rendezője (Fotó: Gózon Gyula Kamraszínház)