Szeptember 28. és október 1. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amely 140 kiállítóval, több mint 40 külföldi szerzővel várja látogatóit a Millenáris Parkban.

A 28. alkalommal megvalósuló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Az idei fesztivált a Millenáris Parkban, a B és D épületben, az Európa Ponton és a Nemzeti Táncszínházban rendezik meg. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek és az olvasás népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a D épületben. A fesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit. Az idei rendezvény díszvendége a népszerű amerikai sci-fi író, John Scalzi, aki átveszi a Budapest Nagydíjat is. Díszvendég országként az idén Hollandia mutatkozik be.

Ezzel párhuzamosan folytatódik a PesText és a Könyvfesztivál együttműködése: a PesText őszi Irodalmi és Kulturális Fesztiváljára érkező írókkal a Könyvfesztivál látogatói is találkozhatnak. Szeptember 29-én pénteken tartják meg az Európai Írótalálkozót az Európa Pontban. A rendezvényen kerekasztal-beszélgetésekkel várják az európai irodalom iránt érdeklődőket, akik angol-magyar szinkrontolmácsolással követhetik a különböző tematikájú eseményeket. Az Írótalálkozó programjában szerepel többek között a holland írók kerekasztala és Európai Irodalmi-díjas írók beszélgetése.

Kiemelt kép: John Scalzi (Fotó: audible.com)