Októberben igazi világsztár érkezik hazánkba, hogy fellépjen a budapesti Erkel Színházban. A kétszeresen Oscar-díjra jelölt John Malkovichot leginkább a mozikból ismeri a publikum (olyan filmekből, mint Mélytengeri pokol és a Red), azonban egyike a legkiemelkedőbb színházi színészeknek is, tehetségéből pedig ősszel a fővárosi közönség is ízelítőt kaphat, ugyanis fellép A zenekritikus című zenés stand-upjával. A világhírű művész Aleksey Igudesman hegedűművész és karmester, valamint a Danubia Zenekar kíséretében igyekszik megmutatni majd, hogy a komolyzene szórakoztató is tud lenni. 

Az eredetileg 2017-ben bemutatott előadás azonban nem csupán Malkovich személye miatt különleges, hanem a koncepciója miatt is. A darabban ugyanis a színész a gonosz kritikus bőrébe bújva kérdőjelezi meg a legnagyobb klasszikus zeneszerzőket, mire Igudesman és a zenekar muzsikával mond ellent neki. A produkció megfordult már a világ több pontján is, és mindenhol hatalmas sikert aratott, a magyar alkalmat viszont megfűszerezi majd az a tény, hogy egy teljes szimfonikus zenekar válaszolgat majd Malkovich kritikáira olyan kultikus komponistákat megidézve többek között, mint Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin és Johannes Brahms. 

Az előadás angol nyelvű lesz, magyar felirattal, jegyek ide kattintva kaphatók. John Malkovich számára egyébként nem ez lesz az első magyarországi fellépés, több színházi előadásban is láthattuk már itthon, legutóbb 2018-ban a Report on the Blind című önálló esttel bizonyította előadói tehetségét. 

Kiemelt kép: Aleksey Igudesman és John Malkovich az előadás plakátján (Fotó: Eventim)