A Művészet templomai sorozat soron következő, októberi premierjének központi helyszíne, egyben témája a 200 éves fennállását ünneplő Prado Múzeum lesz. A filmben az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket az épületben, bemutatva annak történetét és titkait.

A több mint 8000 darabból álló, páratlan gyűjtemény méltán nevezhető Madrid egyik turistacsalogató ékkövének, hiszen évente mintegy 3 millióan térnek be a múzeumba. A lenyűgöző mesterművek Spanyolország és az európai kontinens történetét mutatják be: királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesélnek. Emellett olyan emberek érzéseit és gondolatait tárják elénk, akiknek sorsa a múltban vagy a jelenben összefonódott a múzeuméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy éppen maguk a látogatók. A Prado Múzeumban tekinthetők meg többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco legismertebb művei.

A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye című színes, olasz nyelvű (magyar feliratos) ismeretterjesztő filmet Valeria Parisi rendezte.

Kiemelt kép: Jelenet A művészet templomai: A Prado Múzeum című filmből (Fotó: Pannonia Entertianment)