Horváth Renátó, a teátrum táncművésze másfél éve küzd betegségével: gerincvelő-gyulladás következtében lebénult nyaktól lefelé, a kezelése azóta is folyamatos. Orvosai azt gyanítják, túlhajszolhatta magát a színházi próbákon, ezért „kikapcsolhatott” az idegrendszere. Korábban vírusfertőzésre gyanakodtak, ezt ugyanakkor a vizsgálatok nem igazolták: minden tesztje negatív lett.

Egy interjúban nemrég úgy fogalmazott: „Nincs magyarázat: csak úgy vagyok, lebénulva, a semmiből”. Jelenleg újra járni tanul, amihez járógépet és állítógépet használ. Az elmúlt időszak egyik nagy eredménye, hogy segítséggel már tudja mozgatni a lábát. Az orvosok látnak reményt a javulására, ehhez azonban rengeteg munkára és kezelésre van szüksége, melyhez a Miskolci Nemzeti Színház is szeretne hozzájárulni.

A teátrum saját fejlesztésű stream-oldalán minden szombaton az előző évek egy-egy sikerdarabját vetíti. Április 17-én délután 5 órától a Rózsa és Ibolya című mesebalettet láthatja a közönség, mely egy izgalmas küzdelmekkel teli mese a szerelemről, a hatalomvágyról, az ördöggel cimboráló mostoha cselszövéseiről, aki emberfeletti akadályokat állít a szerelmesek elé, hogy szétválassza őket. A gyerekeknek készült finom humorú táncelőadásban a látvány, a technika, a zene és a tánc együttesen ragadja magával a legkisebbek érzelmét és fantáziáját.

A produkció bevételét Horváth Renátó táncművésznek ajánlja fel a miskolci színház, így a jegyvásárlással a nézők is hozzájárulhatnak felépüléséhez. Ha tehetik, váltsanak támogatói jegyet, hogy minél hamarabb újra színpadra léphessen!

Kiemelt kép: jelenet a Rózsa és Ibolya című előadásból (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)