Február 11-én az Időgép című kiállításhoz kapcsolódóan Játék Napot tartanak a Ludwig Múzeumban: a workshop látogatói a délelőtt és kora délután folyamán a múzeum gyűjteményében található műalkotásokhoz kapcsolódó, a METU hallgatói által tervezett játékokat, társasjátékokat próbálhatják ki.

A METU tervezőgrafika szakos hallgatói 2022 őszén, a Ludwig Múzeummal szoros együttműködésben játékok, társasjátékok, illetve múzeumpedagógiai programba beépíthető eszközök tervezésében vettek részt. A projekthez kapcsolódóan a fiatal alkotók többször is látogatást tettek a múzeumban, ahol múzeumi szakemberek segítették a játékok kialakítását. A Játék Nap látogatói kipróbálhatják a modern és kortárs művészet által inspirált egyedi, egyelőre csak egy prototípusban elkészített játékokat, találkozhatnak a tervező hallgatókkal és megismerhetik a modern és kortárs művészettel, valamint a nézővel is párbeszédet folytató tárgyakat. A több mint 20, különböző kártya-, vagy társasjáték mellett egyénileg használható játékok is várják az érdeklődő családokat és felnőtteket egyaránt.

A program gyerekek és diákok számára ingyenes, felnőttek az Időgép című kiállításra váltott jeggyel látogathatják. A játékokból 1-1 db áll rendelkezésre, a rendezvényre pedig a kiállítótérben kerül sor, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: Játék Nap a Ludwig Múzeumban (Fotó: Szabó Zsófia)