Szinetár Miklós 2014-ben állította színpadra A varázsfuvolát, Mozart daljátékát most 12 állomásos turnén mutatja be a Magyar Állami Operaház október 28. és november 13. között. Az OPERA Zenekara ezt követően négy szimfonikus koncertet is ad japán zongoraművészek közreműködésével november 15-19. között.

A tizenkét várost, köztük november 5-én és 6-án a japán főváros legrangosabb színháztermét, a Tokyo Bunka Kaikant is érintő előadássorozat főbb szerepeiben Rost Andrea és Kriszta Kinga (Pamina), Ujvári Gergely és Mukk József (Tamino), Bodor Éva és Lucie Kaňková (Az Éj királynője), Kovács István (Sarastro), Rezsnyák Róbert és Sándor Csaba (Papageno), Kiss Diána és Nagy Zsófia (Papagena), valamint Szerkován János (Monostatos) lépnek fel. Az OPERA Zenekart és Énekkart Kovács János és Tóth Sámuel Csaba vezényli. A társulat a bő két hét során fellép még többek közt Nagojában, Oszakában, és Fukuokában is.

A varázsfuvola előadásait követően a Magyar Állami Operaház Zenekara szokásához híven négy hangversenyt is ad, amelyek műsorain Beethoven VIII. szimfóniája és Mozart zongoraversenyek is szerepelnek. A Mario Košik és Kovács János által vezényelt estek szólistái Ingrid Fujiko Hemming – az idén 90 éves előadó legutóbb idén márciusban adott koncertet az Eiffel Műhelyházban – és Mami Hagiwara zongoraművészek.

Kiemelt kép: Jelenetkép A varázsfuvola című előadásból (Fotó: Magyar Állami Operaház)