Hosszú idő után tér vissza a Játékszín színpadára a musical műfajban ikonná vált Janza Kata: a Menopauza című zenés vígjátékban Hernádi Judittal váltva, a Profi szerepét alakítja majd.

A megújult Menopauza novembertől Bereczki Zoltán rendezésében látható. Elsőként Hernádi Judit, Náray Erika, Falusi Mariann és Tóth Enikő, majd Szőlőskei Timea mutatkozott be a darabban, november 28-án pedig Janza Kata is csatlakozik a csapathoz. Az előadáson négy különböző, ám hasonló korú nő találkozásának lesznek tanúi a nézők; egy üzletasszony, egy celeb, egy korosodó hippi és egy egyszerű háziasszony egy plázában botlik egymásba. A téma kisvártatva a mindnyájukat sújtó klimax – innen indul a humorral szőtt őrület, amely a nyolcvanas évek sziporkázóan átszövegezett világslágereivel megbolondítva üdítően szórakoztat.

Évekkel ezelőtt bemutatkoztam már a Játékszínben, A vidám kísértetben. Egy igen exkluzív társasággal játszani nagy szó volt nekem, és már akkor volt egy titkos gondolatom, hogy jó lenne még itt színpadra állni. Ami a témát illeti: igenis kell erről beszélni, és fontos, hogy segítsünk azoknak a nőtársainknak, akik nem mernek. Elképesztően felszabadító érzés lehet, ha a néző magára ismer, ráadásul a partner megértését is segíti. Amikor megnéztem a többiek próbáját, egy pillanatra sem éreztem magam zavarban és meg sem fordult a fejemben, hogy bármelyik mondat fura lesz a számból. A bemutatón a nézők abba sem hagyták a nevetést” – mondta el Janza Kata. – „Hernádi Judit egyedül játszotta eddig a Profi szerepét. Az én alakításom nem lesz nagyon más, mint az övé, mert nem titkoltan Hernádi-rajongó vagyok. A jót átvenni jó dolog, ugyanakkor van egy pont a darabban, amit a saját személyiségemből fakadóan szeretnék megmutatni. Sok drámai musical főszerepet énekeltem, és egy bizonyos dalban egy nagy, drámai pillanatot szeretnék majd felépíteni. Jucinál ez a momentum keserédes, nálam karcosabb lesz. A Profi mindenért kétszer annyit harcol, mint mások – ezt akarom megmutatni, keményebb lesz az én karakterem, de azt is átengedtem magamba, amit tőle láttam.

Kiemelt kép: Janza Kata (Fotó: Kaszner Nikolett)