Január 16-án 19 órától kerül előadásra a Katona József Színházban a Kaláka Együttes és Máté Gábor közös Kosztolányi-estje. A műsor egy összeállítás a Hangzó Helikon sorozatban megjelent Kosztolányi versekre írott dalokból, és a szerző publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötet írásaiból. A Nyelv és lélek Kosztolányi Dezső nyelvészeti és esztétikai-irodalmi tárgyú írásait gyűjti egybe.

A Kaláka Együttes tolmácsolásában a költő versei megzenésítve, dalok formájában szólalnak meg, a szerző prózai írásaiból pedig Máté Gábor válogat, szemléltetve ezzel Kosztolányi írásművészetének másik nézőpontját. Ebben a nagyszerű előadásban Kosztolányi Dezső művei méltó tolmácsolókra találnak Máté Gábor (Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes művész, a Katona József Színház főigazgatója) személyében, és a Kaláka Együttes közreműködésével, akik 1969-ben alakultak Budapesten, és kétszeres Kossuth-díjat, valamint Prima Primissima díjat tudhatnak magukénak.

A Kosztolányi-est előadói Máté Gábor, Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos lesznek, akik közül Gryllus Vilmosnak nemrég jelent meg a Dalok négy évszakra című gyűjteménye is.

Kiemelt kép: A Kaláka Együttes Máté Gáborral (Fotó: Katona József Színház)