Egy hónappal ezelőtt indult útjára a SzínpadON, a Madách Színház online színháza. Ez idő alatt a Stúdió Színpadukon kialakított online játszóhelyen négy bemutatót tartottak, amelyekre több ezren váltottak jegyet. Januárban újabb színházi formát ismertetnek meg nézőikkel.

Pályacsúcs címmel indul az új online sorozat, amelynek célja, hogy nézők az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet tudjanak meg, közelebb kerülhessenek hozzájuk. A házigazda Kadarkai Endre lesz, akinek igazságkereső szenvedélyének köszönhetően a művészek valóban nyitott könyvvé válhatnak a nézők számára. Január 15-én Tompos Kátya és Szemenyei János, január 17-én pedig Oroszlán Szonja és Balla Eszter lesz a Pályacsúcs vendége. Január 21-én és 22-én újra látható lesz az Örökké fogd a kezem! Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel, Szirtes Tamás rendezésében. A hónap végén pedig újabb előadással bővül az online repertoár: január 29-én és 31-én a Szomorú vasárnap című előadást láthatjuk Horgas Ádám rendezésében.

A Madách Színház kifejezetten az online térre hoz létre új produkciókat, amelyeket a klasszikus színházi rendszer szerint repertoárban játszanak, és minden esetben élőben, valós időben közvetítik a nézőknek. Az előadásokat minden alkalommal egy rövid bevezetővel indítják, amely segít ráhangolódni a nézőknek a színházi élményre. Az Örökké fogd a kezem! előadások előtt Nyáry Krisztián irodalomtörténész Csehovról és a szerelemről mesél, a Jövőre, veled, ugyanitt előadások előtt pedig Gálvölgyi János a vígjátékokról őrzött emlékeit eleveníti fel.

Kiemelt kép: Jelenet a Szomorú vasárnap című előadásból (fotó: Madách Színház)