2022 januárjában több különleges befogadott és koprodukció is érkezik, illetve tér vissza a Katona József Színházba, többek között zenés és prózai darabokat, illetve koncerteket is láthatnak-hallhatnak az érdeklődők.

Január 8-án a Söndörgő zenekar Bartók és Balkán című koncertjét hallgathatjuk meg. A Söndörgő Európa egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb együttese, akik még Bartók Bélára is óriási hatást gyakoroltak. A Söndörgő tagjai: Dénes Ábel (nagybőgő, tapan), Eredics Áron (Prím tambura, Cselló tambura, Derbuka, Saz), Eredics Benjamin (Brácstambura, Trombita), Eredics Dávid (Prím tambura, Basszprím tambura, Klarinét, Alt szaxofon, Kaval), Eredics Salamon (Basszprím tambura, Harmonika, Hulusi, Pásztor furulya, Cselló tambura).

Január 10-én újra látható lesz a nagy népszerűségnek örvendő Össz-hang, melyben három szerző, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel Esterházy Péter egy-egy szabadon választott írását. A három jazz muzsikus (Dés László, Dés András és Barcza Horváth József) pedig zenével egészíti ki a felolvasásokat. Ezt követően a Kamrába érkezik Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs John-estje, mely a Ha hős akarsz lenni, csak kövess engem! címet kapta. A történet a legendás John Lenonról szól, aki megalapította a világ első és alighanem legismertebb rockzenekarát és 10 év alatt felforgatta a könnyűzenét, majd mikor megszállta a szerelem, makacsul mindennek hátat fordított. Január 18-án Akarsz-e játszani címmel Máté Gábor és a Kaláka együttes Kosztolányi estjére kerül sor a nagyszínpadon. Az előadásban Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Máté Gábor színművészek működnek közre.

A Cucli című HírHalász program plakátja (Fotó: K2 Színház)

Január 22-én és 23-án, a V. és VI. résszel folytatódik a Cucli, a K2 Színház HírHalász programja a Kamrában: az előadás különlegessége, hogy a társulat írói-rendezői éjszaka és hajnalban kihalásszák az aznapi hírfolyam legizgalmasabb híreit, majd ezekből délelőtt 10 órára írnak darabot. A K2 és a Katona József Színház színészei napközben próbálják be a hirtelen szült hír-drámát. A rendezők Fábián Péter és Benkó Bence, a szereplők Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel és Piti Emőke. Végezetül: január 23-án ismét látható lesz a töretlen sikerű Nem tudhatom – Radnóti és korunk című előadás. Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak költeményei, írásai is szerepelnek – mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, és van a mához szóló üzenetük is. Az előadásban Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós és Mácsai Pál működnek közre, az est anyagát Ferencz Győző állította össze.

Kiemelt kép: Závada Pál, Spiró György és Parti Nagy Lajos, az Összhang című előadásban (Fotó: Katona József Színház)