A kő premierjével és Halász Judit karácsonyi koncertjének online közvetítésével zárta az évet a VígSTREAMház, januárban pedig megújult energiával, négy előadással tér vissza a teátrum a virtuális térbe.

A színház William Shakespeare egyik legnagyobb klasszikusával, a Hamlettel indítja a 2021-es évet, melynek 2019-es előadásfelvételét január 16-án nézheti meg a közönség. A darabot három évvel ezelőtt mutatták be Eszenyi Enikő rendezésében és Forgách András fordításában. A dramaturgia a fiatal generáció útkeresésére helyezte át a hangsúlyt, ami által a 21. század fiataljai még inkább közel érezhetik magukhoz a dán királyfi tragédiáját. A Hamlet egyszerre szól bosszúról, szerelemről, barátságról, családról és önmegvalósításról is, ami nemcsak örökérvényűvé teszi Shakespeare drámáját, hanem halhatatlanná is. A Vígszínház előadásának címszerepében a Junior Príma-díjas ifj. Vidnyánszky Attila látható.

Január 22-én lenne 78 éves a legendás Cseh Tamás, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző születésnapjának alkalmából pedig a páratlan alkotói és dalszerzői munkásságára emlékező Kelet-nyugati pályaudvar című koncertszínházi előadás kerül műsorra. Vizi és Ecsédi történetét új köntösbe bújtatva Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron adják elő.

Tóth András a Kelet-nyugati pályaudvarban, Halász Judit A vándorkutya című előadásban és Reider Péter A dzsungel könyve című musicalben (Fotó: Dömölky Dániel)

Másnap, azaz január 23-án Pass Andrea A vándorkutya című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Halász Judit, Majsai-Nyilas Tünde, Jászberényi Gábor, Petrik Andrea, Hirtling István, Gilicze Márta, Tar Renáta és Karácsonyi Zoltán előadásában. „A vándorkutya egy óvodai plüssállat, aki minden héten más családnál tölti a hétvégét, hogy aztán a gyerekek segítségével beszámolhasson az ott szerzett élményeiről.” – írja az előadás ismertetője. Az előadásban három család történetét ismerhetjük meg, akiknél a „vándorkutya többet lát és hall, mint kellene.”

A januárt egy igazán különleges esemény zárja majd: 30-án tartják A dzsungel könyve című musical 25. születésnapját, amely alkalomból a közvetítés mellett még számos érdekességgel és meglepetéssel is készül a Vígszínház. A farkasok közt nevelkedett Maugli története megjelenése óta a gyerekek egyik meghatározó meséje világszerte, ami olyan mély témákat dolgoz fel, mint a be- és elfogadás, a csapat és a család nélkülözhetetlensége és a szeretet ereje. A szívet melengető musical Békés Pál szövegével, Geszti Péter dalszövegeivel, Dés László zenéjével, Hegedűs D. Géza rendezésében került bemutatásra 1996-ban, azóta pedig már több mint 1300 alkalommal csendült fel a csodálatos nyitány felejthetetlen dallama a Pesti Színház színpadán.

Az előadások közvetítése idén is az eSzínházzal együttműködésben jön létre, a platformon pedig a normál jegyek mellett támogatói jegyeket is lehet vásárolni, amivel a nézők segíthetik a teátrum működését.

Kiemelt kép: Ifj. Vidnyánszky Attila és Hajduk Károly (Fotó: Mészáros Csaba)