Január 18-án újból látható lesz a Budaörsi Latinovits Színház és a Nézőművészeti Kft. 2014-ben debütált előadása. A kézmosás fontosságáról a Tárogató Úti Színpadon (a volt IBS Színpadon) kerül ismét bemutatásra.

„Minimum harminc másodpercig, folyó víznél, szappannal” – hangzik el a Nézőművészeti Kft. darabjában.  A Scherer Péter által rendezett A kézmosás fontosságáról magáról a kézmosásról szól, amelynek ötletét a szekszárdi kórház egyik nővére szolgáltatta. A társulat az egészségügyi intézményben tartott előadást, amely után az ott dolgozó ápolónő azzal az ötlettel fordult a színészhez, hogy írjanak egy darabot a kézmosás fontosságáról, felhívva a fiatalok figyelmét is erre a témára. „Egy hétig csak röhögtünk ezen, majd egyszer csak azt mondtuk Gyulay Eszter dramaturggal egymásnak: Basszus, csináljuk meg!” – nyilatkozta Sherer a darab születéséről. – „Ez a darab számomra bizonyíték, hogy pár jó passzban lévő és talán nem tehetségtelen színházi ember bármilyen témából képes jó előadást csinálni. Ha ugyanis ebből sikerül, akkor tényleg bármiből lehet nevetéseket kicsikarni.”

A kézmosás fontosságáról a fiatalok nyelvén a fiatalokhoz szól, szórakoztatva, poénokkal és váratlan irodalmi utalásokkal teletűzdelve oszt meg hasznos információkat a baktériumok évszázados „tündökléséről” és a helyes kézmosással eljövendő „bukásukról”. A történetben Molnár Gusztáv bújik a baktérium bőrébe, míg Katona László az infektológus orvos gúnyáját húzza magára.

Kiemelt kép: Katona László és Molnár Gusztáv A kézmosás fontosságáról című előadásban (fotó: Tárogató Úti Színpad)