Nagy sikerrel indult az Operett online decemberben: az ünnepi időszakban a Csárdáskirálynő, az István, a király, az Abigél és egy karácsonyi verses-táncos összeállítás közvetítésével több ezer nézőt ért el napi szinten a teátrum streaming-szolgáltatása. December 31-én nagyszabású szilveszteri gálát közvetítetek, melyen a színház Musical-együttese, Balettegyüttese, Énekkara és Zenekara mellett a társulat több, mint negyven szólistája is fellépett. A legismertebb operett- és musicalslágerekben bővelkedő, bő kétórás műsor annyira magával ragadta a nézőket, hogy sokan egymás után többször is megnézték. A december 31-én közvetített Újévköszöntő gálára több, mint 12.500 regisztráció érkezett, így becslések szerint közel 50.000 néző láthatta a műsort.

A nagy sikerre való tekintettel, közkívánatra újra elérhető lesz az Újévköszöntő gálája január 6. és 9. között, emellett az év első havában új előadásokkal várják a nézőket. Látható lesz a Tajtékos dalok – Boris Vian revü (főbb szerepekben: Györgyi Anna, Gubik Petra, Földes Tamás, Kocsis Dénes, online premier 2021. január 15.), amelynek kőszínházi bemutatójára Boris Vian 100. születésnapján, 2020. március 10-én került sor, egyben ez az előadás volt az utolsó, amely a tavaszi kényszerleállást megelőzően műsorra került a Kálmán Imre Teátrumban. A Szabó Magda regénye alapján készült Abigél új szereposztással (főbb szerepekben: Kardffy Aisha, Mészáros Árpád Zsolt, Siménfalvy Ágota, Bardóczy Attila, Magócs Ottó, Füredi Nikolett, Bálint Ádám) mutatkozik be január 16-án. Január 22-én Petőfi Sándor klasszikusa, a János vitéz kerül fel az online térbe, Kacsóh Pongrác daljátékának főbb szerepeiben Dolhai Attila, Bordás Barbara, Erdős Attila, Földes Tamás, Fischl Mónika és Oszvald Marika lép színpadra. Az Abigélhez hasonlóan az István, a király is új szereposztással lesz látható: a címszerepet Sándor Péter, Koppányt Dolhai Attila alakítja, mellettük Siménfalvy Ágota, Szomor György, Kerényi Miklós Máté, Magócs Ottó, Maros Bernadett Eszter tűnik fel a főbb szerepekben a január 29-i online premieren. Februárban Kovács Adrián és Galambos Attila Szerb Antal regénye nyomán írt A Pendragon-legenda című musicalje (főbb szerepekben: Kerényi Miklós Máté, Szomor György, Janza Kata, Pesák Ádám, Simon Panna Boglárka, Mészáros Árpád Zsolt, online premier: február 5.) debütál majd.

Jelenet a János vitéz című előadásból (fotó: Budapesti Operettszínház)

Ezzel együtt a színház bejelentette, hogy az előzetesen meghirdetett évados műsortervben változás állt be a járványügyi helyzetre való tekintettel. A mosoly országa 2021. január 29-re kitűzött bemutatóját a teátrum novemberre halasztotta, a jelenlegi állás szerint a március 29-i Nine musical változatlan időpontban kerül színpadra. Ezen kívül még egy – korábban nem meghirdetett – musicalről is lerántották a leplet: a tervek szerint májusban előbemutatót tartanak a Hegedűs a háztetőn című klasszikus zenés darabból, amely nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható, ezt követően pedig ősztől az Operettszínház repertoárjának részét képezi majd.

Kiemelt kép: Jelenet A Pendragon-legenda című musicalből (fotó: Gordon Eszter)