A múlt héten tartották meg a Vígszínházban a legújabb házi színpadi bemutatójuk olvasópróbáját. A januárban debütáló Szélvész után is szép vagy című előadás Dino Benjamin első vígszínházi rendezése lesz, amelyben Szántó Balázs és Kovács Olivér játszik majd.

A történet a távoli Japánban játszódik, ahová egy magyar fiú költözik, hogy régi álma teljesüljön. Kint tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra, a fiú élete pedig ezen az esőáztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik. Az előadás egyik különlegessége, hogy egy hagyományos japán színházi formát, a rakugot idézi meg, amelyben egyetlen ember meséli el a történetet, úgy, hogy ő alakít minden karaktert, dinamikusan váltogatva a szerepeket. A vígszínházi előadásban azonban egy második színész is szerepel, aki a mesélő néma partnere, játszótársa lesz.

A Házi Színpadon két ifjú tehetséggel, Szántó Balázzsal és Kovács Olivérrel találkozhatnak majd a nézők, de az alkotócsapat is igazán fiatalos: a darabot Cseh Dávid dramaturg írta, az előadás koreográfusa Vadász Krisztina, zeneszerzője Mester Dávid, díszlet- és jelmeztervezője pedig Horváth Jenny.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Szélvész után is szép vagy olvasópróbájáról (Fotó: Gordon Eszter)