Tehetség-díj és életműdíj kategóriában várja a jelöléseket január 20-ig a Cziffra György Fesztivál zsűrije, akik 2017 óta ismerik el a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a kulturális értékeket felmutató életutakat.

A Balázs János zongoraművész, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetőjének kezdeményezésére alapított elismeréseket szakmai grémium ítéli oda a beküldött jelölések alapján. A Tehetség-díjjal évente három, 32 évnél fiatalabb, kimagasló egyéni teljesítményt nyújtó zeneművészt ismernek el személyenként bruttó egymillió forint pénzjutalommal és emlékplakettel. Az Életműdíjjal évente két olyan zeneművészt, pedagógust, kulturális szervezőt, vagy szakembert tüntetnek ki, akik több évtizedes munkájukkal nagyban hozzájárultak Magyarország kultúrájának gyarapításához. Az elismerés személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

A jelöléseket a dijak@cziffra100.com e-mail címre várják, a jelölt szakmai életrajzával, a díjra való ajánlással, fényképpel és a jelölt elérhetőségével együtt. A Tehetség-díj esetében a levélnek tartalmazni kell a jelölt születési dátumát, a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat, és az eddigi legfontosabb koncertjeit is.

Kiemelt kép: A Cziffra Fesztivált záró gálakoncert a Zeneakadémián 2022-ben (Fotó: Asszonyi Eszter)