Január 10-én elindult a StageHive, a szakmai „társkereső” applikáció, amely az előadóművészeti szcéna szereplői részére kínál hiánypótló funkciókat. Az ötletgazdák, Meczner Vera művészmenedzser és Cortés Sebastián koreográfus-rendező azzal a céllal hozták létre a startup céget, hogy segítségével a művészeti szférában dolgozok a már meglévő kapcsolataikat a modern korhoz igazítva átláthatóbban és rugalmasabban tudják kezelni. Az applikáció abban is segítséget nyújt a regisztrálóknak, hogy kiterjesszék ezeket a kapcsolatokat, akár nemzetközi szinten is.

A StageHive működése hasonló a közösségi hálózatokéhoz: miután a felhasználó létrehozta a saját profilját, bemutatva abban szakmai előéletét, már el is kezdhet böngészni a többiek között. Arra is van lehetőség, hogy az éppen folyamatban lévő projektjeit töltse fel valaki, ezekhez bárki csatlakozhat, megkönnyítve a tagok közötti kommunikációt, munkaerőáramlást. Az applikáció amellett, hogy az alkotókat célozza meg, felületet kínál a nézők számára is, akiknek lehetőségük van az oldalon keresztül a közösségi finanszírozás módszerével egy-egy számukra érdekes projektet támogatni.

A hamarosan Lengyelországban, Németországban és Ausztriában is elérhető applikáció úttörő eszköze a közös európai gondolkodás megteremtésének a művészeti szférában, melynek szlogenje tökéletesen összefoglalja célkitűzését: “Meet online, work on stage”.