Július 9-én lesz látható a Nemzeti Lovas Színház új darabjának ősbemutatója. A Szent László, a lovagkirály című rockopera ősbemutatóját a megyei lovasélet egyik központjában, Izsákon tartják.

Decemberben a Kincsem Parkban tartott sajtótájékoztatón jelentette be  a Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor a következő ősbemutató témáját. A színház küldetésének tartja hazánk hőseinek bemutatását a közönség és a fiatalok számára, hogy ezáltal megismerjék történelmünk meghatározó alakjait, ezért esett a választás Szent László életének feldolgozására rockopera formájában. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy Szent László nemes lelkű lovag, aki valamennyi csatáját sikerrel vívta meg, aki testileg, lelkileg példakép volt. Szent László apai ősei valóban a magyarság szakrális nagyfejedelmei voltak, akik, Szent István után új hittel töltötték meg a magyarság jövőjét, és ez az új magasság a kereszténység volt. A darab sikeréért egy éve dolgoznak, és júliusban végre sor kerül a bemutatóra.

A darab főszereplői: Pintér Tibor, Papadimitriu Athina, Pápai Kíra, Mohácsi Márk, Ilyés Jenifer és Deák-Lőrincz Andrea, aki a rockopera társírója is.

Kiemelt kép: A Szent László, a lovagkirály című előadás szereplői: Mohácsi Márk, Pápai Kíra, Gazdik Dávid, Papadimitriu Athina, Ilyés Jenifer és Pintér Tibor, a darab online sajtótájékoztatóval egybekötött olvasópróbáján (Fotó: Kovács Tamás)