Ingyenes családi, kulturális és szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket az idei Zsolnay Piknik, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben június 1-jén és 2-án. A gasztronómiai csemegék sem maradnak el, miközben a művészeti programokat élvezhetjük a piknikpokrócokon.

Soulistic formációjával lép majd fel Malek Andrea, Máté Péter-, Artisjus- és Emerton díjas énekesnő-színésznő, különleges jazzt és latin stílust a magyar népzenével ötvöző hangzásban. Jelen lesz az Ex Auro flamenco-világzenei fúziós projekt, mely a tánc, a zongora és az ének közötti interakcióra épül, Jorge Quesada, Keck Mária és Böröcz Petra előadásában.

A Cree de la pop koncertjén a 30-as francia swing stílusával keverve csendülnek fel a Hiphop Boyz dalai, a Merry Go Round Duo pedig lounge zenét játszik majd, igazi örökzöld és mai slágerekkel. Rock’n’roll életérzésben lehet részünk a The Flaming Boppers koncertjén az 1950-es és ’60-as évek slágerein leresztül, bossanova stílusban a szerelemről dalol majd a Blue Canarro Group.

Gyárlátogatáson is részt vehetünk az Amalgam Collection pécsi telephelyén, emellett lesz tematikus séta is, amely megismerteti velünk Zsolnay Miklós kalandos életútját és a Zsolnay lányok titkait. Lesz véradás és közös előadást tart majd Simon Marci és Kemény Zsófi, a hazai slam élet képviselői.

Botos Éva színművész zenés stand up műsorával érkezik, melynek címe Slágerlista válltöméssel, az 1980-as és ’90-es évek retro slágereivel és a hozzájuk kapcsolódó vicces történetekkel idézi fel az X generáció tévedésekkel teli kamaszkorát. Több szabadtéri előadással is készül a Bóbita Bábszínház, a Nevetnikék Alapítvány programjai mellett pedig lesz Lego-Duplo játszóház és Varázsóra látványos fizikai bemutató is.

A Lívi Zeneműhelyének látogatói zenés foglalkozáson vehetnek részt, mely a korai kötődést támogatja, de vidám bábjátékkal kísért koncertet ad Lovászi Edina és zenekara is. Színházi estet tart Szűcs Gabi és Schell Judit és a Szűcs Gabi Quintet, Feleségek és szeretők címmel, ez kiemelt belépődíjjal látogatható. Másnap pedig Horgas Eszter és Falusi Mariann, valamint a ClassJazz Band koncertezik, olyan művészeket idéznek meg, mint Freddie Mercury, Madonna vagy éppen John Lennon.

Kiemelt kép: Idén is vár a Zsolnay Piknik! (Fotó: programturizmus.hu)