Móni mesél, Te rajzolj!

Balsai Móni minden szombaton újabb mesével jelentkezik a Facebook oldalán, amely sorozatnak eheti adásában A kacor király került terítékre. A mesemondás alatt vetített rajzokat a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola alsó tagozatos diákjai készítették, Horváth Éva tanárnő távoktatása alatt. A színésznő terv szerint hetente fog újabb mesével jelentkezni, amelyekhez foglalkoztató feladatokat is találunk a leírásban.

Nyolc nap Borbély Alexandrával és Szentesi Évával

Borbély Alexandra nyolc napon keresztül olvasta fel Szentesi Éva Pedig olyan szépen éltek című kötetét élő közvetítésben a Facebook oldalán, ahol mind a nyolc rész visszanézhető. Szentesi Éva regénye 2018-ban jelent meg, és a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron tartott bemutatón már olvasott fel belőle részleteket az Európai Filmdíjas színésznő. Most a karantén ideje alatt pedig az egész történetet hallhatjátok a tolmácsolásában.

Minden este Grisnik Petrával 7 óra 7 perctől

Grisnik Petra Miszépmiszépmiszép címmel indított felolvasó estet, ahol a karantén kezdete óta minden nap egy új történettel jelentkezik privát Facebook-oldalán 7 óra 7 perckor. Estéről estére más izgalmas olvasmánnyal készül, Királyhegyi Pál Négyszemközt önmagammal című művétől kezdve Legát Tibor Közlekedik a fővároson keresztül Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című könyvéig.

Kiemelt kép: Balsai Móni (fotó: Facebook), Borbély Alexandra (fotó: Facebook), Grisnik Petra (fotó: Kárász Karolina)