Április 15-én, szombaton ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a X. Színházi Olimpia, amelyhez a Karinthy Színház is csatlakozott társ-szervezőként. A budai teátrum Mesemondó Fesztivált rendez, de emellett vendégül látják majd a Teatro Tascabilét és a Yorick Stúdiót is.

Április 22-én két alkalommal, 17 majd 20 órai kezdettel lesz látható a Yorick Kulturális Egyesület Eltűntek című előadása Sebestyén Aba rendezésében. Elise Wilk német és Kincses Réka magyar nemzetiségű, romániai származású drámaírók a kivándoroltak és a Romániában maradtak szemszögéből írtak az emigrálásról, mindkét szöveg nagyon személyes jellegű, a dokumentum-színház és a művész színház közötti határvonalon helyezkednek el. 

Az előadás egyik kulcsszerepében az emigrációban élő és a marosvásárhelyi színházi életbe hosszú kimaradás után visszatérő Szilágyi Enikőt láthatja a közönség. Az előadás további szereplői: Bajkó Edina, Scurtu Dávid, Szabó János Szilárd, Tóth Zsófia és Sebestyén Aba. Zeneszerzőként Cári Tibor, díszlet- és jelmeztervezőként Sós Beáta csatlakozott a produkcióhoz, a szöveget Albert Mária fordította magyarra. Az előadást magyar nyelven, román felirattal játsszák. 

Kiemelt kép: Sebestyén Aba (Fotó: Karinthy Színház)