Hét premierre készülnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói márciusban, melyek között lesz ősbemutató, koprodukcióban készülő előadás és monodráma is.

Március 3. 19:00 Octopus avagy Szent György és a sárkány (Ódry Színpad)

Az észak-afrikai Silene városállamban, Diocletianus római császár idéjén mindenki a tavaszünnepre készül, ahol a hagyományokhoz híven minden évben feláldoznak egy szüzet a várost védő sárkánynak. Ám a betörő harcos rómaiak felborítják a rendet, és az itt élő társadalom kénytelen szembenézni azzal, hogy tulajdonképpen csak egy illúziót tart fent értékes emberéletek árán.

A két részben játszott történet rendezője Horváth Csaba negyedéves fizikai színházi osztályának hallgatója, Nagy Péter István, játsszák: Krisztik Csaba, Hevesi László, Pallag Márton, Ténai Petra, Pálya Pompónia, Hajdu Tibor, Sütő András, Gyulai-Zékány István, Horkay Barnabás, Barna Lilla, Herman Flóra és Molnár G. Nóra.

Március 5. 19:00 B monitor (Várkonyi terem)

Egy filmrendező és egy rettegett arc, összezárva a vágószobában. Már minden eldőlt. De az is lehet, hogy még csak most dől el. – áll az előadás színlapján.

Az előadás rendezője Kemény Lili, filmrendező szakos hallgató, játsszák: Bajor Lili, Koller Krisztián, Szalay Bence, Fehér András, Hevesi László és Koroknai Sándor.

Az Octopus avagy Szent György és a sárkány című előadás próbafotója (Fotó: az Ódry Színpad Facebook oldala)

Március 9. 19:00 A per (Ódry Színpad)

Franz Kafka leghíresebb regénye csak az író halála után került kiadásra, A per tulajdonképpen a korábbi műveinek összegzésének tekinthető, hiszen benne van alkotásainak minden jellemző motívuma. A történet Joseph K.-ról szól, akit ártatlanul letartóztatnak, majd egy titokzatos per után, mely sosem kerül a felsőbb bíróságok elé, elítélnek és kivégeznek.

Az előadást Tárnoki Márk, végzős zenés szakos hallgató rendezi, játsszák: Boros Ádám, Georgita Máté Dezső, György Zoltán Dávid, Messaoudi Emina, Orbán Borbála és Tóvaj Ágnes.

Március 13. 19:00 Tűznyelők (Klub)

A végzős zenés színész osztály hallgatói elkalandoztak Kárpáti Péter rendező, dramaturg vezetésével a szorongások, rettegések, összeesküvés-elméletek sűrű erdejében, és improvizációik, gyűjtéseik alapján készült az előadás. 

A Tűznyelőket rendezi Kárpáti Péter, játsszák: Czvikker Lilla, Fáncsik Roland, Fekete Gábor, Hunyadi Máté, Imre Krisztián, Jenővári Miklós, Kurucz Dániel, Mentes Júlia Virginia és Széles Flóra.

Március 14. 19:00 Zárt Ajtók (Hevesi terem)

Jean-Paul Sartre drámájának főszereplője két nő és egy férfi, akik kényszerű összezártságukban arra keresik a választ, hogy mi a bűn, milyen szenvedés jár érte, és mi hozhatja el a megváltást.

Az előadás rendezője Vadász Kriszta, negyedéves fizikai színházi szakos hallgató, játsszák: Várady Gergely, Hermányi Mariann, Hojsza Henrietta és Kövesi Zsombor.

A Zárt ajtók című előadás próbája (Fotó: az Ódry Színpad Facebook oldala)

Március 24. Amphitryon (Padlás)

Az ókori mitológia szerint Jupiter felvette Amphitryon, Alkaiosz tirünszi király fiának alakját, hogy elcsábítsa annak feleségét, Alkménét. Merkur Amphitryon szolgájává, Sosiasszá változik. Így, egy napig két Amphitryon és két Sosias tart igényt ugyanarra az egyetlen életre. Melyikük a valódi? Alkméné szerelmes Amphitryonba, na de melyikbe?

Az előadás rendezője Darvasi Áron, negyedéves színész hallgató, játsszák: Antóci Dorottya, Márkus Luca, Rudold Szonja, Dino Benjámin, Ertl Zsombor, Kovács Máté, Bordás Roland, Fröhlich Kristóf, Lengyel Benjámin, Major Erik, Rohonyi Barnabás és Várady Gergely.

Március 30. 21:00 Psyché (Klub)

A monodrámát játssza Ábel Stella negyedéves színész hallgató, az előadás rendezője Tárnoki Márk, végzős zenés rendező szakos hallgató.

Kiemelt kép: Az Amphitryon című elődás próbafotója (Fotó: Az Ódry Színpad Facebook oldala)