A teátrum tavasszal is  stream-előadás formájában folytatja nagy sikerű produkcióinak közvetítését. Elsőként a Simon Kornél által jegyzett Primadonnák című előadást tűzi műsorára március 13-án. A történet szerint két, valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükségük. Egy újsághirdetést követve („Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán„) elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Ráadásul kiderül: a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare-ruhatár. Szereplők: Nagy Balázs / Simon Kornél, Járai Máté, Mózes Anita, Kiss Tünde, Bródy Norbert, Mézes Norbert, Maszlay István, Klinga Péter.

Nemzeti ünnepünk estéjén az István a király című rockopera lesz látható Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád közös rendezésében, mely Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült. Szereplők: Másik Lehel / Nagy Balázs, Agócs Judit / Lázin Beatrix, Mózes Anita / Molnár Ágnes, Kisfaludy Zsófia / Fehér Nóra, Cselepák Balázs / Csiszár István, Vastag Tamás / Klinga Péter, Száraz Tamás, Molnár Erik, Bródy Norbert, Vincze Gábor Péter, Mohácsi Attila, Sashalmi Ágnes, Kiss Tünde, Balogh Fanni, Fehér Ákos, Venczel-Kovács Zoltán, Jáger András, Forró Attila, Forgács Péter, Czina Ferenc.

Jelenet az István a király című előadásból (Fotó: Győri Nemzeti Színház)

Március 19-én három férfi és három nő érkezik Csoportterápiára a győri teátrumba. Kezdetét veszi az analízis, ám fontos kérdések merülnek fel mindjárt a kezdet kezdetén. Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Egy üldözési mániával súlyosbított testképzavaros lány leginkább saját maga elől menekül. Van, akinek látszólag semmi keresnivalója ezen a helyen, de záros határidőn belül kiderül, hogy esetében az amnézia speciális esetével állunk szemben: másfél óra alatt legalább négyszer mutatkozna be, ha egyáltalán tudná a nevét. Szerepel a történetben rajtuk kívül táncos, krónikus hazudozó, megrögzött hipochonder, aki elveszett testvérét keresi, valamint egy lány, aki őrületes lelki problémákkal küzd: a plázában képtelen leparkolni a dzsipjével. Szereplők: Kiss Tünde, Nagy Balázs, Kokas Piroska, Járai Máté, Fejszés Attila, Mózes Anita; Rendező: Simon Kornél.

Március 20-án Georges Feydeau Bolha a fülbe című produkcióját tekinthetik meg Szűcs Gábor rendezésében, a darabot Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. Bonyolult, pergő, szellemes cselekmény, nagyszerű párbeszédek, szerepcserék, véletlenek, a klasszikus bohózatok jól ismert szereplői: Feydeau titka voltaképpen ennyi. Általában soha nem a társadalmat bírálja, csak az egyes ember gyengéit figurázza ki, darabjaiban mégis lelepleződnek a tisztesnek mondott, hazug és álszent polgári erkölcsök. Szereplők: Járai Máté, Mózes Anita, Bródy Norbert, Rupnik Károly, Fejszés Attila, Molnár Erik, Agócs Judit, Jáber András, Lázin Beatrix, Kiss Tünde, Bede-Fazekas Csaba, Venczel Kovács Zoltán, Janisch Éva, Mohácsi Attila.

jelenet a Bolha a fülbe című előadásból (Fotó: Győri Nemzeti Színház)

Március 26-án  a Szibériai csárdást nézhetik meg a fotelből. Ki kapná fel a fejét arra, hogy Magyarországon valamelyik színház műsorra tűzi az örökbecsű operettet, a Csárdáskirálynőt? De ha mindez az első világháborúban, tőlünk 6000 kilométerre, Szibériában, egy hadifogolytáborban történik? Az már kezd érdekes lenni! Kik? Miért? Kikkel? Hogyan? Sikerül-e? Majd minden kiderül ebben a valós eseményeken nyugvó, érzelmileg felkavaró, szellemileg megmozgató, Kálmán Imre csodás dallamaival kísért történetben. Sírás, nevetés: igazi Színház! Színház a színházban, ember az emberben. Szereplők: Nagy Balázs, Mózes Anita, Jáger András, Forró Attila, Fehér Ákos, Kolnai Kovács Gergely, Lakner Norbert, Pörneczi Attila, Cselepák Balázs, Venczel-Kovács Zoltán, Klinga Péter, Fejszés Attila, Vincze Gábor Péter, Pusztai Ervin, Kurucz Dániel, Sárközi József, Medveczky Szabolcs, Molnár Ágnes, Kszel Attila, Maszlay István, Janisch Éva, Dunai Csenge, Bródy Norbert, Török András. A rendező: Tasnádi Csaba.

Végezetül március 27-én Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című művének színpadi változata szerepel a Győri Nemzeti Színház stream-műsorán. Az olasz mester komédiájában egy Velence melletti, mediterrán halászfalu elevenedik meg, melynek főterén csipkeverő lányok és asszonyok kapnak össze, hogy aztán a férfiak is jól elmondhassák a magukét. A piszlicsáré okokból kirobbanó, de végül egész Chioggián elhatalmasodó kalamajka váratlan fordulatokat tartogat. A kérdés már csak az, hogy a jegyző – maga Goldoni – el tudja-e csitítani a kedélyeket és kibékíteni a szerelmeseket. A komédia szusszanásnyi pihenőt sem enged a nézőnek: poénból poént ránt, valójában azonban hatalmas szívről és hihetetlen emberi bölcsességről árulkodik, és a feltétel nélküli szeretetről mesél. Szereplők: Fejszés Attila, Molnár Judit, Sík Frida, Dunai Csenge, Jáger András, Szina Kinga, Mihályi Orsi, Kolnai Kovács Gergely, Nagy Balázs, Szikra József, Járai Máté, Molnár Erik, Pörneczi Attila, Venczel-Kovács Zoltán; Rendező: Szűcs Gábor.

Kiemelt kép: jelenet a Szibériai csárdás című előadásból (Fotó: Győri Nemzeti Színház)