A koronavírus miatt tavasszal elmaradt MOST FESZT 2020. szeptember 22. és 27. között  kerül megrendezésre Tatabányán. Az eseményen 6 monodráma és 4 stúdiószínházi előadást láthattak-láthatnak az érdeklődők a Jászai Mari Színház Kamaraszínházában és a nagyszínpadon felépített nézőtéren.

A Jászai Mari Színház 2015-ben azzal a céllal hívta életre MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját, a MOST FESZT-et, hogy egy speciális seregszemle keretén belül biztosítson bemutatkozási lehetőséget a vidéki, a független és a határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkcióknak.

2020-ban a hagyomány folytatódik a stúdiószínházi előadások között olyan produkciókkal, mint Az utolsó tűzijáték, a Rubens és a nemeuklidészi asszonyok, Az örökség és A város emlékezete. A monodrámák között a Megmondta professzorasszonyom, a 23 perc, a Call Girl – a túlélés története, a Jeanne D’Arc a tűzben és versenyen kívül a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásokat láthatták-láthatják a nézők különböző vidéki és budapesti független társulatok előadásában.

A fesztivál a korábbi évek hagyományait folytatva a 2020-as évben is ITT ÉS MOST programokkal egészült ki, amelyek megtekintése ingyenes a nézők számára. A MOST FESZT-et szeptember 22-én az ITT ÉS MOST program keretén belül A Nem Komplett Shakespeare Művek előadása, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) nyitotta meg.

Kiemelt kép: MOST FESZT plakát