Izgalmas előadással érkezik a REÖK Palotába a Tandem Színház: a május 18-án 17 órakor látható A leprikónok átka című családi kaland- és vitajáték viking-kori nyomozásra hívja a kicsiket és nagyokat.

A pécsi független Tandem Színházat a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésével alapították meg 2019-ben. Az általuk létrehozott előadások célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalmunkban észlelhető előítéletek csökkentése, valamint az érzékenyítés.

A leprikónok átka történetét először A szomjas troll című kötetben olvashatták a skandináv hiedelmek legfiatalabb rajongói. Varró Dániel meséjében átok sújtja a kis viking falut, egy ifjú vitézre vár a feladat, hogy megtörje azt. Az írott formában is interaktív mese alapján a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány segítségével kidolgozott színjáték nem csak egyszerű részvételre bátorítja a közönséget, hanem kifejezett célja a vitakultúra fejlesztése, az érvelés, a barátságos véleménycsere készségeinek ápolása, amelyet a szereplők és nézők, de akár néző és néző közötti argumentáció, párbeszéd és közös szavazás eszközével kialakuló cselekményformálás segít elő. Így a résztvevők közül valóban bárki hallathatja a hangját, és ténylegesen hatással lehet a történet alakulására.

Herczeg Adrienn rendezésében két színész, Bacskó Tünde és Fábián Gábor kelti életre a számos megjelenő szereplőt: keltákat, viking harcosokat, finn törpéket, fejetlen lovast, és további különféle varázslényeket, akik benépesítik a hol zord, hol kacagtatóan színpompás északi mesevilágot, segítik vagy éppen akadályozzák a főhőst és útitársait – azaz a közönséget – a kaland során. A fordulatokkal teli mesét Bacskó Tünde, Herczeg Adrienn és Fábián Gábor alkalmazta színpadra.

Kiemelt kép: Pillanatkép A leprikónok átka című előadásból (Fotó: Franczia Yvonne)