Békéscsaba főterének megújulása óta minden nyáron megrendezik a Csabai Nyár fesztivált, mely évről évre közel 50 napon keresztül kínál elsősorban kulturális programokat. Idén számos színházi előadásra válthatnak jegyet az érdeklődők a Városháza díszudvarán lévő produkciókra.

A szerelem az egyik olyan dolog a világon, amiért az ember szinte bármire képes, néha még afféle őrült tettekre, kisebb-nagyobb füllentésekre is, amelyek aztán elképesztő vicces helyzetekbe tudják hozni a szereplőket. Annyira komplikált érzés, hogy szinte bele lehet bolondulni, sőt, zenés vígjáték gyanánt még énekelhetünk is róla. Június 24-én 20 óra 30 perctől  a Maga lesz a férjem című zenés játék látható a Karinthy Színház társulatának előadásában. Szereplők: Kocsis Dénes, Erdélyi Tímea, Miller Zoltán, Jenes Kitti, Németh Gábor, Kocsis Judit, Banovits Vivianne, Lázár Balázs, Pusztaszeri Kornél, rendező: a Jászai Mari-díjas Szabó P. Szilveszter.

Június 25-én este fél 9-től Molière: Képzelt beteg című vígjátékát tekinthetik meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában, a címszerepben Koltay Róberttel. A következő napon a Lili bárónő című operettet nézhetik meg a Pesti Művész Színház színművészeivel, Seregi László rendezésében. A történet szerint gróf Illésházy László eladja adósságát, vagyis ősi birtokát az iparos, bárói címét pénzért szerzett Malomszeginek, aki lányával, Lilivel, illetve annak vőlegényjelöltjével, Frédivel költözik a házba. Éppen akkor, amikor a gróf távozóban van a kastélyból. Malomszegi inasnak hiszi őt, s felfogadja komornyiknak. Így két legyet üt egy csapásra: egyrészt megtetszik neki Lili, másrészt a saját birtokán maradhat. Olyan ismert slágerek fűszerezik ezt a kedves történetet, mint: Az egy kis cigaretta, a Tündérkirálynő légy a párom, vagy a Gyere csókolj meg tubicám.

Július 1-jén 20 óra 30 perctől a József Attila Színház Egy szoknya egy nadrág című produkciója kerül színre, amelynek főbb szerepeiben Horváth Sebestyén Sándor, Zöld Csaba, Kulcsár Viktória, Ujréti László, Kocsis Judit, Lukács Dániel, Fehér Anna és Németh Krisztián Róbert láthatók. Július 2-án Szörényi Levente–Bródy János: Kőműves Kelemen című rockballadája látható  a Városháza díszudvarán a Szolnoki Szigligeti Színház színpadra állításában. Július 8-án pedig a zenés színházat kedvelőké az este, ugyanis valódi Musical-estet élhetnek át, akik jegyet váltanak a Békéscsabai Jókai Színház műsorára. A Sztárvendég Koós Réka, közreműködnek Gubik Petra, Sánta László, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Csonka Dóra és Nagy Róbert.

A teljes program és tovább információk az esemény honlapján olvashatók.

Kiemelt kép: Koltai Róbert a Képzelt beteg c. előadásban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)