A Színház- és Filmműveszti Egyetem hallgatói tavasszal sem állnak meg egy pillanatra sem: márciusban 4 új bemutatóval várják a nézőket az Ódry Színpadon. A kínálat most is sokszínű, izgalmas és különleges előadásokat tartalmaz, amelyek tovább színesítik majd a repertoárt.

Líra és epika – március 5. 19:00 (Padlás)

Szabó Borbála és Varró Dániel mesejátékában az Epikum és Líria birodalma között dúló háborút láthatják a nézők. A jól nevelt és mindig pontosan fogalmazó epikumiak nem szívelik a versben beszélő líriaiakat, akik pedig szintúgy ki nem állhatják a sótlan Epikumot. „Mert az életben a legnagyobb érték a pontos igazság!” – vallja Eposz király, míg Poézis király hitvallása szerint: „Mit nekünk tények, meg más gyanús izék! Az igaz, ami szép!” Az évszázados viszálynak Líra herceg és Epika házasságával igyekeznének véget vetni a megfáradt királyok, ám a bizalmatlanság botrányba fullasztja az esküvőt. A háború folytatódna is, csakhogy Líra és Epika valóban egymásba szerettek…

Az előadást Mácsai Pál és Ács Norbert rendezésében láthatja majd a közönség, a látványtervező pedig Bagossy Levente. Szereplők: Szekeres Máté, Horgas Ráhel, Csarkó Bettina, Bartha Bendegúz, Bánky Sára, Hrisztov Toma, Bartos Ágnes, L. Nagy Attila, Csernák Norbert, Kedves Csaba, Podlovics Laura, Ács Petra és Bánky Sára.

Yvonne, burgundi hercegnő – március 8. 15:00 (Ódry Színpad)

A különös történetben Fülöp herceg, a trónörökös fellázadva a természet törvénye ellen, amely azt parancsolja, hogy a fiatal férfiaknak a szép lányokat kell szeretniük, eljegyzi Yvonne-t, egy lompos, gyengécske és unalmas lányt. A herceg az első pillanattól kezdve képtelen elviselni, minden idegesíti benne, de az is elviselhetetlen számára, hogy muszáj utalnia Yvonne-t. A lány miután a királyi udvarba kerül bomlasztó elemmé válik. Valamennyi defektusa mindenkiben felidézi saját titkolt fogyatékosságát, bűneit, ezért az udvar hamarosan elviselhetetlenné válik.

Az előadás rendezője Dyssou Bona, a főszerepet pedig Cseke Lilla Csenge és Lengyel Benjámin játssza majd. További szereplők: Tóth József, Urbanovits Krisztina, Lestyán Attila, Martinkovics Máté, Dióssi Gábor és Walters Lili.

Lengyel Benjámin (fotó: StarUp)

Hedda Gabler – március 9. 20:00 (Szentkirályi Stúdió)

A jómódú katonatiszt lánya, Hedda Gabler hozzámegy a művelődéstörténész Jörgen Tesmanhez. Nászútjuk után beköltöznek frissen elkészült házukba, ám a házasság nem olyan felhőtlen, mint várták. Tesman alig tudja törleszteni a hitelt, amit a házukra vett fel Brack bírótól, és az is bizonytalanná válik, hogy megkapja-e a neki ígért professzori állást vagy vetélytársa, Eljert Lövborg pályázata nyer. Hedda közben rettenetesen unatkozik férje mellett,ezért azzal szórakoztatja magát, hogy eljátssza, ő is a magasabb társadalmi körökhöz tartozik, még ha erre nincs is pénze…

Ibsen drámája Szász János rendezésében lesz látható, Kovács Máté, Ábel Stella, Bognár Gyöngyvér, Horváth Csenge, Darvasi Áron és Nagy Rebeka előadásában.

Cabaret – március 28. 22:00 (Ódry Színpad)

Az előadást Christopher Isherwood Isten veled Berlin című regénye, az abból készült musical, és Bob Fosse legendás filmje inspirálta. A történet a Weimari köztársaság idején játszódik Berlinben, középpontjában pedig egy angol kabaré előadó, Sally Bowles és egy amerikai író, Cliff Bradshaw kapcsolata áll. A cselekményt nagyban befolyásolják a háttérben zajló történelmi események, amelyek hatása megpecsételi szereplőink sorsát. “A gondjaikat hagyják csak odakint… Az élet elég kiábrándító, mi? Na, hagyjuk is! Mert itt az élet gyönyörű…”

Az izgalmas zenés darabot ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Zoltán Áron segítségével. Az előadás zenei vezetője Mester Dávid lesz, zenészei pedig: Rónai Gábor, Kiss-Varga Roberta Izabella, Kuruc Levente, Hosszú Kristóf, Gellért-Robinik Péter, Standovár Mátyás és Hlaszny Ádám. Előadják: Gombó Viola Lotti, Kenéz Ágoston, Lengyel Benjámin, Major Erik, Rohonyi Barnabás, Samudovszky Adrian, Staub Viktória, Tóth Zsófia, Váradi Gergely és Veszelovszki Janka.

Gombó Viola Lotti a Hurok olvasópróbáján (fotó: Takács Attila)

Kiemelt kép: Mácsai Pál (fotó: Örkény Színház)