Az idei Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be Nemes Anna és Csuja László rendezése, a Szelíd, amely egy női testépítőről, Edináról szól, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Annak érdekében, hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia, és különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival, aki mindent megváltoztat. 

A főszereplőt a többszörös magyar bajnok testépítő, Csonka Eszter formálja meg, filmbéli párját pedig Turós György testépítés-fitnesz edző kelti életre, akinek a segítségével már öt testépítőből vált világbajnok. A rendezők kettejük valós, korábbi tapasztalatait felhasználva és a sport világából ihletet merítve írták meg a szerelmi háromszögre épülő történetet. „Eszterrel és Györggyel, akik most álltak először kamerák elé, felemelő élmény volt együtt dolgozni. Egyrészt, mert személyes élményekből építkeztek, amikor a figuráikat megformálták. Másrészt, mert a sport világából érkeztek, ahol a fegyelem, az együttműködés, az alázat és a maximalizmus alapvető értékek és ezek mind elengedhetetlenek számítottak a felvételek során is.” – árulta el Nemes Anna és Csuja László. A filmben helyet kaptak profi színészek is, többek között Krisztik Csaba, Kerekes Éva és Papp János is látható lesz benne. 

A közelgő premierre készülődve a forgalmazó megosztott egy jelentet a filmből, amelyben Edinának egy fárasztó edzés után az öltözőben váratlan találkozásban lesz része. Ha kimaradt volna, akkor érdemes megnézni a hivatalos előzetest is, így már képet lehet kapni arról, hogy mire számíthatunk az alkotástól.

A Szelíd április 7-től lesz látható a hazai mozikban a Vertigo Média Kft. forgalmazásában.

Kiemelt kép: Jelenet a Szelíd című filmből (Fotó: Port.hu)