A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ 2023-ban is átadja a Fotóriporteri Életműdíjat a fotóriporteri szakmában kiemelkedő életmű elismeréseként.

Az életműdíjat minden alkalommal kizárólag egy természetes személy kaphatja meg, alkotócsoportok nem jelölhetők. Az életműdíjról a döntést a 6 tagú kuratórium (2023-ban: Bánkuti András, Fejér Gábor, Horváth M. Judit, Keleti Éva, Kőrösi Orsolya, Szigeti Tamás) hozza meg. A beérkezett javaslatok alapján a kuratórium egyhangú döntést hoz. Az elismeréssel járó összeg 1 millió forint, az oklevelet minden évben Palotai Gábor grafikus tervezi. A Fotóriporteri Életműdíj szakmai partnere a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya, a díjat 2018-ban Urbán Tamás, 2019-ben Szebeni András, 2020-ban Rédei Ferenc, 2021-ben Benkő Imre, 2022-ben Fejér Gábor kapta.

Az életműdíjas személyére bárki tehet javaslatot, azokat február 28-ig lehet a Capa Központ részére megküldeni az info@capacenter.hu e-mail címen (tárgy: Fotóriporteri Életműdíj 2023).

Kiemelt kép: Keleti Éva a Fotóriporteri Életműdíj átadásán 2022-ben (Fotó: Rencz Norbert)