Január 31-én, vasárnap 14 órakor ismét útjára indul a Musical Villamos Szegeden. Az 50 perces műsort – amely a Facebookon ingyenes lesz megtekinthető – az 1905-ben gyártott villamosról közvetíti a Palladium Szeged. Ez alkalommal a Budapesti Operettszínház két művésze, Pacskó Dorka és Cseh Dávid Péter szórakoztatja majd a musicaldalokat kedvelő közönséget az otthonaikban.

Pacskó Dorka még gyerekszereplőként került a Cirkuszhercegnő nagyoperettbe, majd a Valahol Európában című darabban is játszott. A Budapesti Operettszínház Musical együttesének a tagja, olyan darabokban volt látható, mint például a Régi nyár, a Lady Budapest, a Dorian Gray, az Ének az esőben, a Nők az idegösszeomlás szélén vagy a Szegény Dzsoni és Árnika. Ebben az évadban megkapta Kis Mari szerepét az Abigél című musicalben, amit karácsonykor online stream előadás keretében láthattak a nézők. A darabban Cseh Dávid Péter alakította Kalmár Péter tanár úr szerepét, akivel most együtt szállnak fel a Musical Villamosra szórakoztatni a kedves nézőket. Cseh Dávid Péter már 2008-ban szerepelt a Pécsi Nemzeti Színház Légy jó mindhalálig című darabjában, 2014-től pedig rendszeresen szerepel a Budapesti Operettszínház előadásaiban. 2017-ben kapta meg első főszerepét A Notre Dame-i toronyőr musical Quasimodójaként. Ugyanezen évben övé lett az Évad legígéretesebb fiatal tehetségének járó Marsallbot-díj. A fiatal művészt többek között a Puskás, a musical, a Titanic, a Rómeó és Júlia, az Abigél, az Elfújta a szél vagy az Izgass fel! című darabokban láthattuk, az idei évadban pedig A Szépség és a Szörnyeteg musical férfi főszereplőjeként is bemutatkozhatott.

Pacskó Dorka (fotó: Palladium Szeged)

A Musical Villamos 2021-ben minden hónapban útnak indul ismert énekesekkel. A villamos a műsor ideje alatt nem szállít utasokat, de az előadás országosan ingyenesen megtekinthető lesz. Musical dalok kísérik a villamos egész útját, így akik az esemény ideje alatt a szegedi villamosmegállókban tartózkodnak (14:00 Szeged Plaza; 14:10 Széchenyi tér; 14:20 Szeged pályaudvar (Nagyállomás); 14:35 Széchenyi tér; 14:45 Európa Liget), azok élőben is hallhatják a musical irodalom legszebb dalait.

Kiemelt kép: Cseh Dávid Péter (fotó: Palladium Szeged)