A Szépművészeti Múzeum újra tematikus rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolások számára, három korosztály számára. A kreatív rajzokat, grafikákat, illusztrációkat és festményeket április 20-án éjfélig várják a szervezők.

A 6-10 évesek a „Barátaink, a legendás lények” témakörben küldhetik be alkotásaikat: a pályázók bármilyen mesebeli vagy képzeletbeli, különös lényt kitalálhatnak, a lényeg, hogy szabadon engedjék fantáziájukat és megjelenítsék alkotásukban az igaz hősök felemelkedését és a rossz bukását. A 11-15 évesek „A jó és a rossz harcáról” fogalmazhatnak meg gondolatokat képeiken keresztül, elsősorban a mesék és mondák világából merítve. Végül a 16-19 évesektől „Szörnyek és más különös lények” tematika mentén készült műveket várnak a szervezők.

A pályaműveket A3 vagy A4 méretben, filctoll kivételével bármilyen rajzeszköz (ceruza, szén, olajpasztell, porpasztell, rajzkréta, vízfesték, tempera, illetve különböző kreatív anyaghasználat, vegyes technika) felhasználásával lehet elkészíteni. A kész alkotásokat lefotózva vagy szkennelve (JPG formátumban, minimum 72DPI felbontással, maximum 3MB méretben) várják a szervezők a pályázók számára létrehozott online felületre feltöltve. A beérkezett műveket a Szépművészeti múzeumpedagógusai és muzeológusai fogják értékelni, korosztályonként az első három helyezett díjazásban részesül: a legkisebbek a MúzeumShop, a 11-15 évesek a Művészellátó kínálatából ellátott nagy értékű ajándékcsomagot, a legnagyobbak pedig OTP Junior prepaid meglepetéskártyát kapnak. Az eredményhirdetésre május 2-án kerül sor.