Július 28. és 30. között immár második alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet, ahol az érdeklődők a Matthias Corvinus Collegium képzési palettájával, ismert külföldi és hazai közéleti személyiségekkel is találkozhatnak. Az fesztivál ingyenes programjainak és koncertjeinek Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet. A Prímás-szigeten (MCC-sziget) zajló programokat pedig 18 óra után az MCC Feszt Pass-szal lehet látogatni.

A fesztivál idejére Esztergom kulturális kavalkáddá változik: tíz helyszín és hat színpad ad helyet a szakmai beszélgetéseknek és a zenei koncerteknek. Az eseményen találkozhatnak David Coulthard korábbi Formula 1-es versenyzővel és élőben jelentkezik be Klaus von Dohnanyi német politikus is. Továbbá mesél sikereiről Rob Long amerikai író és tv-producer, Jonathan Leaf New York-i dráma- és forgatókönyvíró, Ed West brit író, William Dalrymple nemesi származású skót történész és művészettörténész, valamint Richard Florida kutató, aki több bestsellert írt.

Az MCC Feszten a hazai közélet meghatározó képviselői is részt vesznek, köztük Csák János (kultúráért és innovációért felelős miniszter), Szijjártó Péter (külgazdasági és külügyminiszter), Hernádi Zsolt (a MOL elnök-vezérigazgatója), Csányi Sándor (az OTP elnök vezérigazgatója) és Orbán Gábor (a Richter Gedeon vezérigazgatója). A közéleti viták során Patrick Deneen (amerikai konzervatív politikai filozófus) Radek Sikorskival, Navracsics Tibor pedig Balázs Péterrel beszélget. A hazai újságírás állapotáról a szakma ismert képviselői cserélnek véleményt.

Idén a Prímás szigeten, több mint tízezer négyzetméteres területen is lesz zenei színpad, ahol az esti koncertek mellett a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak a bulik. A zenei program fellépői között szerepel a Punnany Massif, Király Viktor, Paulina, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik, a Beatrice, T. Danny, Dzsúdló, a Blahalouisiana, a Brains és a New Level Empire.

A részletes programokról az MCC Fesztivál oldalán olvashatnak.

Kiemelt kép: Az MCC Fesztivál plakátja (Fotó: Programturizmus)