Két év kihagyás után június 17. és 19. között ismét megrendezik Zalaegerszegen a város legnagyobb szabadtéri rendezvényét, amely a korábbiaknál is kiterjedtebb belvárosi helyszínen várja a látogatókat.

A háromnapos rendezvény nemcsak zenei élményt jelent majd, hanem családi, baráti együttlétekre, közös programokra is lehetőséget ad. Az Egerszegfeszt az idén a város első írásos említésének 775. évfordulójához kapcsolódó rendezvények egyikeként valósul meg, de a programsorozat már június 16-án kezdetét veszi, a Hevesi Sándor Színház kétnapos Nyitott fesztiváljával, amelyen a színházi előadásokon és programokon túl könyvbemutatót és Buday Mihály festőművésszel performanszot is tartanak. Az első este az Egy bolond százat csinál című vígjátékkal zárja a napot, a másodikon pedig a Kvártélyház Szabadtéri Színház A padlás című musicalt adja elő. Mindkettő esetében lehetőségük lesz a látogatóknak kulisszajárásra, ahol a színművészek vezetik körbe az érdeklődőket a nézők előtt többnyire elzárt terekben. A teátrum előtti szabadtéri színpadon gyerekprogramokat, zenei és bábelőadásokat tartanak, Bot Gábor színművész a zalaegerszegi szimfonikusokkal ad majd közös koncertet.

Tompagábor Kornél fesztiváligazgató felhívta arra is a figyelmet, hogy idén annyira kibővítik az Egerszegfeszt területét, hogy ezzel az ország legnagyobb területű szabadtéri ingyenes fesztiváljává válik a zalaegerszegi rendezvény. A belvárosban három nagyobb színpadot állítanak fel, ahol nagykoncerteket, gyerekműsorokat adnak, de lesz gasztroszínpad is, és a tánc, a mozgás, a hagyományőrzés is szerepet kap. Újból megtartják idén a kéklámpás felvonulást, valamint a fúvószenekari találkozót, de a Fradi kamionját is meglátogathatják a résztvevők. A számos program mellett két településnek is bemutatkozási lehetőséget ad a fesztivál: Vecsés gasztronómiai és gyerekprogramokkal vesz részt a programsorozaton, Keszthely pedig a Festetics-kastélyt mutatja be és egy hintót is elhoz Zalaegerszegre.

Kiemelt kép: Egerszegfeszt 2022 (Fotó: Egerszegfeszt Facebook oldal)