Augusztus 24. és 28. között kerül megrendezésre a 24. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál. A határokon átívelő négynapos művészeti fesztivál keretében zenészek, táncosok, bábosok és utcaszínházi művészek közreműködésével gyermekprogramok, színházi előadások és koncertek várják az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúriában, Pesthidegkúton.

A fesztivál nyitónapján Verne Gyula regénye alapján a Lóci játszik és Divinyi Réka által jegyzett 80 nap alatt a Föld körül című koncertszínházi előadás kerül bemutatásra, amely a TRIP, a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Vígszínházzal együttműködésében jött létre. Az előadást Magács László rendezi, aki többek között olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Hirtling István, Szántó Balázs, Varga Járó Sára, Illés Adrián, Krasznai Vilmos és Lieber Ágoston. A hivatalos programnyitóra azonban csak 25-én kerül sor, ekkor kerül ugyanis átadásra a Szalai Kriszta színművésznő által alapított Csodatükör civil díj. Augusztus 27-én a Játszóházi rokkendroll című zenés műsorával az Eszter-lánc mesezenekar szórakoztatja a nagyközönséget, akik az interaktív műsorban vidám, táncos utazásra hívják a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Ugyanezen a napon kerül bemutatásra A három kívánság, avagy jelenetek egy házasságból… című utcaszínházi előadás a Bab Társulat jóvoltából, az Orlai Produkciós Iroda pedig a nagysikerű Budapest, te! című előadásával várja a nagyközönséget.

Augusztus 28-án 10 órától a Kezedben a jövő című interaktív kiállítás lesz megtekinthető, amely fő témája a fenntarthatóság. 10 óra 30 perctől pedig A vitéz, a kalóz, meg a nagymama című Halász Judit koncert várja a kicsiket, amely egyben az énekesnő új albumának debütálása is. 13 óra 30 perctől Solymászbemutatót tartanak. A foglalkozás alkalmával a gyerekek megismerkedhetnek a ragadozó madarakkal és a speciális solymászfelszerelésekkel. A repítés során megtapasztalhatják a madarak közelségéből adodó természetes varázst, és testközelből figyelhetik meg őket és a solymászok felszerelését is. A fesztivál Oláh Ibolya és zenekara Nem adom el című lemezbemutató koncertjével zárul. A Dal 2022 című televíziós műsort frissen megnyert Oláh Ibolya idén új dalokkal és nagylemezzel tér vissza, újrafogalmazza magát, friss zenekarral és alkotótársakkal, Födő Sándor zeneszerzővel, Hegyi György és Csakmag Vivien szövegírókkal. A Nem adom el című, tavasszal megjelent nagylemezének címadó felvétele nyerte A Dal 2022-t, az új album pedig ezen a koncerten debütál, a tőle megszokott őszinteséggel, zenei mélységgel, és elementáris, sodró rock’n’rollal.

A programokról részletesen a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál oldalán tájékozódhatnak.

Kiemelt kép: A XXIV. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál plakátja (Fotó: Klebelsberg Kultúrkúria)