Január 7. és május 19. között négy alkalommal várja közönségét a Pesti Vigadóban a mára már hagyománynak mondható Magyar Kincsek sorozat.

A magyar zeneirodalom világszerte játszott remekműveivel és jobbára még itthon is elfeledett értékeivel, egy Hollywoodban ünnepelt Oscar-díjas és egy Pozsonyban magyar anyától született osztrák mester felfedezésre érdemes alkotásaival várja többek között hallgatóságát a Concerto Budapest magyar kincseket felvonultató sorozata a Pesti Vigadóban. A Medveczky Ádám, Bogányi Tibor, Keller András, illetve Kovács János vezényletével felhangzó koncerteken négy nagyszerű hangszeres szólista elkötelezettsége érvel majd a ritkán, vagy éppenséggel régóta nem játszott művek értéke mellett.

Az első koncertre január 7-én kerül sor, Perényi Miklós Dohnányitól (D-dúr koncertdarab, op. 12) és Farkas Ferenctől (Trittico concertato) fog játszani, valamint hallhatjuk majd Erkel Bátori Máriájának nyitányát, és Kodály munkásságát is megidézik Medveczky Ádám vezényletével. Február 20-án Kokas Katalin hegedűművész Viski Jánost mutatja be, emellett elhangzik majd Dubrovay László Ünnepi zenéje, de Bartók Béla (Cantana profana, BB 100; Scherzo) sem maradhat ki a műsorból. Az esten közreműködik Horváth István és Bretz Gábor magánénekes, valamint a Cantemo Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma), a dirigens Bogányi Tibor lesz.

Szűcs Máté brácsaművész (Fotó: PFZ)

A március 8-i alkalom Franz Schmidtet állítja majd középpontba, a zeneszerzőtől három művet is megismerhetünk (Változatok egy huszárdalra, zenekarra; Notre Dame – Intermezzo; Fantáziadarab zongorára, zenekari kísérettel) Berecz Mihály szereplésével, valamint elhangzik majd Liszt-Weiner h-moll szonátája nagyzenekari átiratban. A Concerto Budapest zenekarát Keller András vezeti. Az utolsó előadásra május 19-án kerül sor, Szűcs Máté brácsán adja elő Rózsa Miklós Brácsaversenyét, emellett Bartók (Négy zenekari darab, BB 64) és Liszt (Prométheusz szimfonikus költemény) műveivel zárják a sorozatot, Kovács János vezényletével.

Kiemelt kép: Kokas Katalin (Fotó: Emmer László)