Mint minden évben, úgy ebben az évben is megrendezésre kerül augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva című esemény, amit a pandémia miatt idén is kisebb körben tartanak meg, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes ellátogatni erre a nyárbúcsúztatóra, hiszen a szervezők színes programkínálat várják az érdeklődőket augusztus 27. és 29. között.

Visszatér a Házak, udvarok, házigazdák kezdeményezés, aminek keretében betekintést nyerhetünk a szentendrei udvarokba és találkozhatunk az ott lakókkal; a Városháza udvarán koncertek és stand up comedy előadások kapnak helyet (Barabás Lőrinc Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél, az LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal, Vujicsics, Söndörgő, ViGaD); a Barlang összművészeti programokkal vár; a P’Art Mozi érdekes vetítésekkel készül; a Fő tér a gyermekeket fogja szórakoztatni játszótérrel, ügyességi feladatokkal, bábszínházzal; a Templomdombon zenés közösségi festésre kerül sor; és lesz jótékonysági gumikacsa-verseny a Rotary Szentendre szervezésében.

A Tourinform Iroda városismereti sétákat szervez; a GastroArt helyszínei a kortárs képzőművészet és a gasztronómia szerelmeseit várja; a Szentendrei Teátrum koncert-és bábszínházzal emeli az esemény fényét; a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MANK-ArtKert fesztiválja workshopokkal, tárlatvezetésekkel, filmvetítésekkel és beszélgetésekkel készül; a Lázár cár téren pedig a WAMP Design iparművészeti kiállítása ragadja magához a figyelmet. A teljes program a hivatalos honlapon böngészhető.

Kiemelt képet: Fényfestés a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva eseményen (Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook)