Augusztusban ismét bemutatják a népszerű, lenyűgöző zenei világgal rendelkező, István, a király rockoperát Sepsiszentgyörgyön.

A sajtótájékoztatón Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan, várhatóan idén is hatalmas sikernek örvend majd az előadás, amit élő zenekar kísér. A 405 színészt, táncost és statisztát felvonultató szereplőgárda augusztus 20. és 24. között áll majd a Sepsi Aréna színpadára. A darab rendezője és koreográfusa Orcza Calin lesz, Szilágyi Zsolt Herbert és Cserkész Emese a zenei vezetői szerepet töltik be, míg Tőkés Csaba ismét koreográfusként dolgozik majd a produkcióban. A szereplők között számos székelyföldi zenész, énekes, táncos található, illetve a helyi szimfonikus zenekar, kórus és táncegyüttes is erősíti majd a csapatot.

Antal Árpád szerint, fontos, hogy az István, a király Sepsiszentgyörgy védjegyévé válhasson: „Nem tudom, hogy Budapesten hányszor mutatták be, de az biztos, hogy Budapesten kívül sehol máshol nem mutatták be 11 alkalommal, így a legrosszabb esetben is második helyen végzünk” – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, idén nyáron mindkét szentté avatott magyar királyt megidézik Székelyföldön, hiszen a Székely Vágtán a Nemzeti Lovas Színház Szent László, a lovagkirály című népi rockoperát mutatja majd be. Dancs Zsolt producer szerint, a 405 fős stábot lehetetlen lenne mozgatni, így otthonra leltek a Sepsi Arénában, és az a céljuk, hogy a közönség jöjjön hozzájuk.

Kiemelt kép: Jelenetkép az István, a király című előadásból (Fotó: Székelyföld Nagyprodukció)