Augusztus elején, színházi közvetítés-sorozatának újabb állomásaként Békeffi István és Stella Adorján vígjátékát, a Janikát tűzi műsorára az M5 csatorna. A Janikát először 1946 novemberében láthatta a közönség, a főszerepben Turay Idával, Békeffi feleségével. A történet főhőse egy híres színésznő, aki legújabb munkájára készül, egy 15 éves kisfiú bőrébe fog belebújni. Éppen a szerepet próbálja otthonában, amikor betoppan férje, aki 15 éve elutazott Magyarországról, és most is csak azért tért vissza, hogy végleg elintézze a válást.

Jelenet a Janika című előadásból (fotó: Karinthy Színház)

A férfi azonban nem találja a lakásban feleségét, ellenben lát egy fiatal srácot, és azt hiszi, Janika az ő gyermeke. A színésznő pedig élvezettel játsszik – a férje idegeivel, ám egy idő után a férfi szimatot fog, és már nem lehet tudni, ki kit vezet meg. Vajon Janika végül beleegyezik „szülei” válásába? A háromfelvonásos bohózatból 2012-ben Honti György rendezett előadást a Karinthy Színházban, a címszerepben Bíró Krisztával. A további szerepekben színpadra lépett többek között Bodrogi Gyula, Voith Ági, Mihályfi Balázs és a felvétel évében, 2014-ben elhunyt Margitai Ági is, akinek ez volt az egyik utolsó színházi munkája. A Karinthy Színház Janika című előadását augusztus 6-án, kedden 21 óra 05 perckor sugározzák az M5-ön.

Ugyanezen a héten, augusztus 10-én, szombaton este 9 órakor az M5 ismét műsorára tűzi az Operettszínház Mágnás Miska című előadásának 2019-es felvételét, amelyet májusban már láthatott a közönség.

Kiemelt kép: Margitai Ági (fotó: MTVA)