Október 10-én ismét látható lesz a Trafó nagyszínpadán Simkó Beatrix és Jenna Jalonen nemzetközi sikereket is elérő táncelőadása, a Long time no see!

 A Long time no see! kiindulópontja egy finn és egy magyar táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Simkó Beatrix és Jenna Jalonen a nyelvrokonság, a közös gyökerek, az európaiság, az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával. Az előadás már több európai országban is sikerrel mutatkozott be: 2018-ban a Festival d’Avignon, 2019-ben az AEROWAVES Spring Forward Festival hivatalos programjában szerepelt Franciaországban, emellett a produkció járt már Belgiumban, Szlovéniában Németországban és Olaszországban is.

Simkó Beatrix több mint tíz éve aktív szereplője a kortárs táncszcénának Budapesten, illetve évek óta számos nemzetközi koprodukcióban dolgozik. Az európai Aerowaves és Life Long Burning programok beválogatott művésze, szoros együttműködésben dolgozik a budapesti Műhely Alapítvánnyal. Koreografált a Közép-Európa Táncszínház és a debreceni Csokonai Színház részére. #Orfeusz#Eurüdiké című táncduettje Grecsó Zoltánnal 2018-ban a Tánc Fesztiválja fődíját nyerte el Veszprémben és 2016 óta a Vígszínház repertoárján szerepel.

Jenna Jalonen Finnországban született, de Magyarországon tanult, jelenleg Budapesten él a szabadúszó táncművész, aki 2010 óta táncol és alkot együtt számos nemzetközi társulattal és koreográfussal úgy mint a Duda Éva Társulata, a Közép Európa Táncszínház, a Kubilai Khan Investigations, a Kwaad bloed/Ugo Dehaes, a fABULEUS, Thierry de Mey, a Theater Bremen, Mészáros Máté, az Untamed Productions, a Notch Company/Oriane Varak és a HODWORKS.

Jelenet a Long time no see! című előadásból (fotó: Dömölky Dániel)

Kiemelt kép: Jelenet a Long time no see! című előadásból (fotó: Dömölky Dániel)