Augusztus 3. és 6. között immár hetedik alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Jazzfőváros szabadtéri családi fesztivált, amelyen négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra.

A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál zenei kínálatában lesz minden, ami a táncolható tradicionális jazzbe belefér: ragtime, blues, New Orleans-i jazz, dixieland, hot jazz, swing, boogie, sőt egy kis bossa nova és rockabilly is. A rendezvénysorozat legnagyobb kuriózumainak a barcelonai Sant Andreu Jazz Band, a római Emanuele Urso, a holland Tijn Trommelen Quartet, a cseh Swing Kong Dance Orchestra és a berlini The Jungle Jazz Band számít. A hazai zenekarok közül a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett jön a dél-amerikai zenét játszó Cafuné, de fellép a Tom White & the Mad Circus és számos más formáció is. A koncertek hallgatásának túl az érdeklődők kipróbálhatják a swingtáncot, lesz veteránjármű-bemutató, futóverseny, zenés váltófutás, családi kerékpáros váltó, kvíztájfutás, foci- és strandröplabdakupa, sárkányhajózás, labirintuspálya, Decathlon Sportpark, társasjáték sátor, kezes-lábas játszóház, arcfestés, de célbarúgó- és kosárdobóverseny is, valamint a nyitónapon a már-már hagyományos ordibálóverseny is megrendezésre kerül.

A fesztivál előtt, július 31. és augusztus 4. között a Kecskeméti Jazz Alapítvány a jazz műfaját még csak tanulóknak, sőt a jazzben teljesen járatlan érdeklődőknek is szervez tábort, amelynek helyszíne a Neumann János Egyetem. A tábor legjobb produkcióit a fesztivál közönsége is meghallgathatja a fesztivál első két napjának nyitányaként.

Kiemelt kép: A berlini The Jungle Jazz Band (Fotó: The Jungle Jazz Band)