2014-ben hirdették meg legelőször a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot, melyre az elmúlt öt év alatt több mint 5000 alkotás érkezett. A szervező idén is olyan történeteket várnak, amelyek megmutatják a főváros képeslapok mögötti oldalát, azt a budapesti hétköznapot, amit millióan élnek – mindössze 100 szóban elmesélve. A pályaművek beküldése történhet online vagy postai úton, a határidő július 15-e.

A pályázat zsűrijét erősíti Székely Kriszta színházrendező, Jakab Juli színésznő, Busa Pista az Irie Maffia tagja, és Nagy Dániel Viktor színész. Ők négyen olvassák majd el a beérkező történeteket, és választják ki a legjobb tizenkettőt, melyekhez kortárs művészek készítenek illusztrációt. Ezeket a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezett kiállításmegnyitón mutatják be ősszel. Emellett a legjobb három író pénzjutalomban is részesül. A 100 kiemelkedő történetből pedig ismét egy mindenki számára elérhető zsebkönyv készül.

A történeteket interneten keresztül a www.100szobanbudapest.hu oldalon, illetve postán is el lehet küldeni július 15-ig. Az utóbbi esetben a pályázatokat álnéven kell beküldeni, a személyes adatokat pedig a borítékon belül, egy zárt borítékba kell tenni. A cím: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.

Kiemelt kép: Székely Kriszta zsűritag és Hunyadi Máté, az egyik történet megzenésítője (fotó: Brzobohaty Peti)