A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, június 9. és 12. között. A többszáz éves parkban a modern, 800 férőhelyes szabadtéri játszóhely, a pop-up Bookline bolt és olvasósarkok különleges hangulatú, igazi nyári fesztivált ígérnek.

A Bookline támogatásával megvalósuló eseménysorozat a korábbi évekhez hasonlóan változatos és izgalmas irodalmi és zenei programokkal várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésű könyvekre, egyedi zenei-irodalmi produkciókra vagy a rég nem látott írókra. Ennek apropóján a Margón mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi Ádám, Márton László, valamint az elmúlt évek hagyományait követve találkozhatunk az idei Libri irodalmi díjasokkal is. Emellett természetesen idén sem maradhat el az irodalmi stand-up est sem, ahol többek között Litkai Gergellyel, Ráskó Eszterrel és Tóth Eduval szórakozhatnak a fesztiválra érkezők. Továbbá a Margón vetítik premier előtt Papp Gábor Zsigmond Bereményi Gézáról készült dokumentumfilmjét is, valamint fellép Járai Márk (Halott Pénz) is.

Mindezeken felül a Margón kerül sor a Mastercard egyedülálló kezdeményezésének, az Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójára is, amelyet a kiíró a Könyves Magazin szakmai együttműködésében valósít meg. A tavaly útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása, hogy segítségével a két díjazott egy évig csakis az alkotásnak szentelhesse idejét.

Kiemelt kép: A 2022-es Margó Fesztivál plakátja (Fotó: port.hu)