A tavalyi évadban Henrik Ibsen megrázó drámáját, a Kísérteteket állította színpadra Alföldi Róbert a Centrál Színházban. Idén Ödön von Horváth népszínművéből, a Kasimir és Karoline-ból rendez előadást, Stohl Andrással és Bata Évával a címszerepben.

„Mindenki sikít a hullámvasúton, zeng a sördal, szól a sramli és a valcer – a müncheni Oktoberfesten. Mindenki szállni, mulatni, felejteni akar. Az 1929-es gazdasági világválság milliók egzisztenciáját sodorta veszélybe, ki tudja, mit hoz a holnap. Kasimir éppen elvesztette a munkáját, Karoline pedig mintha túlságosan is sokfelé nézelődne a vásárban. Ahogy az este éjszakába vált, a szerelmesek elveszítik egymást, a piti bűnözők, élveteg milliomosok és széplelkű torzszülöttek részeg forgatagában…” – így jellemzik az előadást a színlapon.

Bata Éva és Stohl András (fotó: Horváth Judit)

Szereplők: Stohl András (Kasimir), Bata Éva (Karoline), Papp János (RauchÖ, Cserna Antal (Speer), Varju Kálmán (Schürzinger), Szabó Simon (Szemes Franz), Pálfi Kata (Erna), Borbás Gabi (Énekes), Gats Éva (Ellie és mások), Endrédy Gábor (Megint mások)
Alkotók: Kálmán Eszter (díszlet- és jelmeztervező), Barkovics Zoltán (szcenikus), Kántor Nóra (súgó), Csoba Adrienn (ügyelő), Hajós Eszter (rendezőasszisztens), Alföldi Róbert (rendező)
Bemutató: január 6., kisszínpad

Kiemelt kép: Alföldi Róbert (fotó: Horváth Judit)