Októberben folytatódik a Budapest Bábszínház nagy sikerű sorozata, az Éjszaka a Bábszínházban. Az október 21-i eseményre olyan 10-12 éves gyerekek jelentkezést várják, akik szeretnének eltölteni egy teljes estét a Budapest Bábszínház falain belül.

A teátrum sok szeretettel hív meg minden 10-12 éves gyermeket Ben, a Gengszter nagyi című előadás főszereplőjének születésnapjára – ráadásul éjszakai partival összekötve! Amikor elcsendesedik a színház, és a színpadon leoltják a fényeket, az árnyak életre kelnek. Aki pedig érez magában elegendő bátorságot, az utánuk is eredhet. A 2016-ban bemutatott Gengszter nagyi a színház Ország Lili Stúdiójában látható. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényének főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. A fiú rettentően unatkozik a nagyinál péntek esténként, a nagymama pedig nem találja a hangot a gyerekkorból épphogy kinőtt kamasszal. Ám egy napon Ben meglepő felfedezést tesz: a nagymamája gyémántokat rejteget egy régi kekszes dobozban. Lehet, hogy a nagyi nem is az, akinek látszik? Az előadás érzékenyen, rengeteg humorral szól nagymama és unokája különös barátságáról, és arról, hogy bár 11 és 78 évesnek lenni sem könnyű, sosem késő elkezdeni játszani.

A program kifejezetten a 10-12 éves nézőknek szól, ára 35.000 forint, amely magába foglalja a színházjegyet, a vacsorát és reggelit, a gyerekek teljes körű felügyeletét a program teljes időtartama alatt, valamint az éjszakai kalandjátékot a színház épületében. A különleges program a választott napon 17 órakor veszi kezdetét és másnap reggel 9 óra 30 percig tart, vezetői Hirmann Blanka és Végvári Viktória színházpedagógusok, akik minden további kérdésre válaszolni tudnak a mozgato@budapestbabszinhaz.hu e-mail címen keresztül. 

Az Éjszaka a Bábszínházban egész éjszakás kalandjátékra jelentkezni a következő regisztrációs űrlap kitöltésével lehetséges!

Külön érdekesség, hogy ebben az évadban érkezik a felnőtteknek szóló Éjszaka a Bábszínházban is, ami a Dekameron 2023-hoz készül. 

Kiemelt kép: Éjszaka a Bábszínházban (Fotó: Hámori Zsófia)