Október 26-án mutatja be a Gólem Színház és a Pesti Est legújabb közös produkcióját a Hatszín Teátrumban. Az Ismerős történet című darab Radnay Csilla és Schmied Zoltán szereplésével, Borgula András rendezésében lesz látható.

David Ives amerikai drámaíró színműve mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés? A darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit. Hiába ugyanis a nagy boldogság, ha a vallás utunkban áll. Lehet-e boldog egy zsidó lány egy katolikus fiú mellett – akkor is, ha valójában mindketten egyszerűen csak amerikaiak? A dráma most először lesz látható magyar színpadon, és a könnyed, helyenként felszínesnek tűnő párbeszédek mélyén hétköznapi emberi drámák húzódnak meg, melyek mindenki számára olyanok, mint egy ismerős történet.

“Egy estébe belesűrítve látjuk a mindenféle szempontból tökéletes párt, akikről egy óra múlva kiderül, hogy nem maradhatnak együtt, mert nem képesek rá. Remélhetőleg mindenki elgondolkozik majd a saját párkapcsolatáról. A darab bátorít, hogy merjük feltenni azokat a komoly kérdéseket, amiket legtöbbször nem merünk, mert akkor lehet, hogy már nem is élnénk együtt a párunkkal.” – árulta el a darabról a rendező, Borgula András.

Kiemelt kép: Radnay Csilla és Schmied Zoltán (fotó: Kern Dóra)